Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Een auto op zonne-energie die ‘maandenlang kan rijden zonder op te laden’, gaat deze zomer de weg op

Een auto op zonne-energie die ‘maandenlang kan rijden zonder op te laden’, gaat deze zomer de weg op

 

Wat is er gebeurd?

Auto’s op zonne-energie zijn al jaren in de maak, maar een nieuw model belooft de meest efficiënte tot nu toe te zijn. De auto kan naar verluidt “maandenlang rijden zonder op te laden”, wat onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen een flinke deuk zou kunnen toebrengen. Nu zonne-energietechnologie steeds betaalbaarder wordt, is het slechts een kwestie van tijd voordat we deze auto’s op de weg zullen zien. Lightyear beweert dat klanten met zijn auto “maandenlang kunnen rijden zonder op te laden” en hoopt de eerste auto’s medio 2022 aan klanten te kunnen leveren.

 

Lees het hele artikel hier: https://yhoo.it/3Jj40pp

 

Waarom is dit belangrijk?

In theorie zou een zeer efficiënte elektrische auto, uitgerust met zeer efficiënte zonnepanelen, eeuwig kunnen rijden zonder op te laden. De behoefte aan een dure en geavanceerde oplaadinfrastructuur wordt overbodig. Nou, zover zijn we nog niet, maar deze nieuwe auto van Lightyear kan het hele jaar door op zonne-energie rijden, hij heeft alleen een paar acculadingen nodig tijdens de donkere en koude wintermaanden. “We hebben een energieverbruik van 141 wattuur per kilometer bereikt. Dit betekent dat je op één lading meer dan 400 km kunt rijden. Dat is bijvoorbeeld van Amsterdam helemaal naar Luxemburg,” zegt Megan Parfitt, coördinator voertuigtests bij Lightyear. Als je dat vergelijkt met andere voertuigen die nu op de markt zijn, is dat ongeveer anderhalf keer verder dan een rechtstreeks vergelijkbaar voertuig met dezelfde accucapaciteit… Het toont aan dat we goed op weg zijn om ons doel te bereiken: de zuinigste auto op de markt zijn, niet alleen in wetgevingscycli, maar ook in de reële omstandigheden die de klant zal ervaren.”

Keynotes customized and tailored for your industry?

 

Christian is a futurist and trendwatcher who speaks about the impact of exponential technologies like AI on organizations, people, and talents. Christian tailors his presentations to your audience’s specific industries and needs.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.