Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

3D printen ontmoet praten: hoe praten met AiSync het spel verandert

3D printen ontmoet praten: hoe praten met AiSync het spel verandert

 

Heb je ooit gehoord van Talk to AiSync? Het is de nieuwste innovatie in de wereld van 3D printen, die een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop we 3D modellen maken en printen. Talk to AiSync, ontwikkeld door het in Londen gevestigde softwarebedrijf Ai Build, is een programma waarmee gebruikers 3D-modellen kunnen verfijnen met behulp van eenvoudige tekstaanwijzingen, waardoor handmatige codering overbodig wordt en het proces van 3D-printen intuïtiever en toegankelijker wordt.

 

Ai Build werd in 2015 opgericht met als doel het risico van menselijke fouten bij additive manufacturing weg te nemen en de productiviteit van de technologie te maximaliseren. De oprichters van het bedrijf, Michail Desyllas en Daghan Cam, beseften dat met 3D-printing lichtgewicht onderdelen kunnen worden gemaakt van minder materiaal dan met traditionele productiemethoden mogelijk is, maar dat het proces ook foutgevoelig is, waardoor het gebruik ervan in veiligheidskritische toepassingen wordt beperkt. Om dit probleem aan te pakken, ontwikkelde Ai Build een manier om additive manufacturing volledig te automatiseren, van plan tot print, waardoor snelheid, kwaliteit en schaalbaarheid verbeteren.

 

 

Talk to AiSync is het resultaat van de inspanningen van Ai Build om 3D printen toegankelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Het programma is gebouwd op een combinatie van Ai Build's visuele toolpath programmeer engine en OpenAI's grote taalmodel, GPT. Dankzij jarenlange productiegegevens uit de praktijk kunnen gebruikers wijzigingen aanbrengen in 3D-modellen door eenvoudige tekstinvoer, zoals "snij het onderdeel in met 2 mm laaghoogte" of "verhoog de opvulling geleidelijk in de laatste paar lagen". Dit maakt uitgebreide technische kennis of handmatige codering overbodig, waardoor het proces van 3D-printen toegankelijker wordt voor een groter aantal gebruikers.

 

Een van de meest opwindende aspecten van Talk to AiSync is het potentieel om "de toetredingsdrempels enorm te verlagen" in de wereld van het 3D-printen. Volgens Ai Build zullen de automatiseringsvoordelen van het programma nieuwe gebruikers in staat stellen om kostbaar vallen en opstaan te omzeilen, waardoor het voor mensen met weinig of geen ervaring in 3D-printen gemakkelijker wordt om hun eigen modellen te maken en af te drukken. Bovendien zal de gebruiksvriendelijke interface van het programma ingenieurs in staat stellen "de productie op bovenmenselijk niveau te optimaliseren", zodat zij zich kunnen concentreren op het maken van complexe constructies in plaats van op het beheersen van interfaces.

 

Talk to AiSync wordt al getest door industrieleiders als Meltio, Weber Additive, Q5D Technology, CEAD, Massive Dimension, Dyze Design en 2KM, en het programma wordt gebruikt op machines die gebaseerd zijn op solid-state, extrusie en meerassige robottechnologieën. Dit is een goed voorteken voor de toekomstige compatibiliteit van het programma en het potentieel voor gebruik in een breed scala van toepassingen, waaronder zandgieten, manifold, gereedschap, grijper en matrijzenbouw.

 

Kortom, Talk to AiSync is een baanbrekende innovatie in de wereld van het 3D-printen. De gebruiksvriendelijke interface en de automatiseringsvoordelen maken het toegankelijker voor een groter aantal gebruikers, waardoor uitgebreide technische kennis of handmatige codering niet meer nodig is. Dit heeft het potentieel om de toegangsdrempels in de 3D-printindustrie sterk te verlagen en ingenieurs in staat te stellen de productie op bovenmenselijk niveau te optimaliseren. Ik kan niet wachten om te zien hoe deze technologie in de toekomst zal worden gebruikt.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij