Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Afrika's eerste wereldwijde blockchainbank bereikt 100.000 gebruikers

Afrika's eerste wereldwijde blockchainbank bereikt 100.000 gebruikers

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Het is officieel - blockchain is niet langer alleen een modewoord. De technologie wordt nu door echte mensen gebruikt om echte dingen te doen, zoals bankieren. Een Afrikaanse bank, Xend Finance, loopt voorop met zijn innovatieve gebruik van blockchain-technologie. Onlangs hebben ze een belangrijke mijlpaal bereikt - 100k gebruikers! Xend Finance is een bank die blockchain-technologie gebruikt om het voor mensen in heel Afrika makkelijker te maken om toegang te krijgen tot bankdiensten. Deze bank wordt gesteund door Binance en Google Launchpad, dus je weet dat het betrouwbaar is. Met deze bank kunt u uw cryptocurrency gemakkelijk omzetten in lokale valuta's zoals Ghanese Cedis en Keniaanse Shillings.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? In een wereld die steeds digitaler wordt, is het belangrijk om niet te vergeten hoe belangrijk het is om menselijk te blijven. Hoewel blockchain- en cryptotechnologie nu vooral voor speculatieve doeleinden wordt gebruikt, ligt hun echte waarde in de empowerment van de mens en het overslaan van de tussenpersoon in de financiële ondernemingen. Deze nieuwe Afrikaanse bank helpt om blockchain-technologie naar de mainstream te brengen en toegankelijker te maken voor iedereen. De toekomst van de Afrikaanse financiële wereld is geld in real time en zonder buitensporige kosten van de ene kant van het continent naar de andere kant te sturen.

 

De 100.000 gebruikers van de bank zijn voornamelijk gevestigd in Nigeria en Zuid-Afrika, maar met de toevoeging van lokale valuta's in Ghanese Cedis en Keniaanse Shillings, wil de bank haar gebruikersbestand over heel Afrika uitbreiden. De lancering van de gratis mobiele app van Xend Finance op Android- en Apple-toestellen heeft het voor mensen gemakkelijker gemaakt om toegang te krijgen tot bankdiensten.

 

Dus wat denk je? Ben je verbaasd dat een Afrikaanse bank voorop loopt in blockchain technologie? Denkt u dat deze bank zal helpen om blockchain in de mainstream te brengen? Laat ons weten wat je denkt in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij