Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

AI-enzym kan plastic afval in dagen, niet eeuwen, afbreken

AI-enzym kan plastic afval in dagen, niet eeuwen, afbreken

 

Wat is er gebeurd?

Er is een nieuw ai-engineering enzym ontwikkeld dat plasticafval in enkele dagen kan afbreken, in plaats van in eeuwen. Dit is een belangrijke doorbraak en zou kunnen helpen om de hoeveelheid plasticvervuiling die onze planeet momenteel verstopt, te verminderen. Het enzym werd ontwikkeld door een team wetenschappers van de Texas University, en het heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we omgaan met plastic afval.

screenshot-2022-05-03-at-21-06-12-christan-kromme-speaker-futurist

 

Waarom is dit belangrijk?

We hebben het allemaal meegemaakt. Je bent op een feestje, hebt het naar je zin, en je pakt een plastic bekertje voor je drankje. Een paar uur later gooi je dat kopje weg... en je voelt je schuldig omdat je weet dat het eeuwenlang op de vuilnisbelt zal blijven staan. Maar wat als ik je zou vertellen dat er een manier is om dat plastic bekertje te recyclen zodat het opnieuw gebruikt kan worden?

 

En wat als ik je vertel dat er al technologie bestaat om precies dat te doen? Met behulp van biotechnologische enzymen kan afvalplastic nu in dagen, niet eeuwen, worden afgebroken. En omdat deze enzymen natuurlijk zijn, zijn ze duurzaam en niet schadelijk voor het milieu.

 

Dit is een uiterst belangrijke ontwikkeling, omdat zij kan bijdragen tot de oplossing van een van de grootste milieuproblemen waarmee wij vandaag worden geconfronteerd. Plasticvervuiling is een enorm probleem, en naar schatting drijven er momenteel meer dan vijf biljoen stukken plastic in onze oceanen. Dit nieuwe enzym zou kunnen helpen om deze plasticvervuiling af te breken, en het zou ook kunnen worden gebruikt om plasticafval te recycleren tot nieuwe producten.

 

Wat betekent dit voor de toekomst?

Dit is een belangrijke doorbraak die een enorme impact kan hebben op de manier waarop we plasticvervuiling aanpakken. Het is nog vroeg, maar als dit enzym in massaproductie kan worden genomen, zou het kunnen helpen onze oceanen schoon te maken en de hoeveelheid plastic afval die elk jaar wordt geproduceerd, te verminderen. Dit zou een belangrijke stap voorwaarts kunnen zijn in de strijd tegen plasticverontreiniging.

 

Heeft u enige gedachten over deze nieuwe ontwikkeling? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij