Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

AI voorspelt criminaliteit een week voordat het gebeurt: Studie toont 90% accuraatheid

AI voorspelt criminaliteit een week voordat het gebeurt: Studie toont 90% accuraatheid

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? In een studie die het potentieel aantoont van kunstmatige intelligentie om misdaad te helpen voorkomen, heeft een team van onderzoekers van de Universiteit van Chicago een model gedemonstreerd dat misdaden een week van tevoren met 90% nauwkeurigheid kan voorspellen. De studie werd uitgevoerd in acht grote Amerikaanse steden en geeft een idee van hoe AI kan worden gebruikt om rechtshandhavingsambtenaren te helpen bij het plannen van en zich voorbereiden op criminele activiteiten.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Hoewel de studie nog in een vroeg stadium verkeert, is het een veelbelovend voorbeeld van hoe AI kan worden gebruikt om gemeenschappen veilig te houden. Professor Ishanu Chattopadhyay van de Universiteit van Chicago zei hierover: "We hebben een digitale tweelingbroer van stedelijke omgevingen gemaakt. Als je het gegevens geeft van wat er in het verleden is gebeurd, zal het je vertellen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Het is niet magisch, er zijn beperkingen, maar we hebben het gevalideerd en het werkt echt goed."

 

Deze ontwikkeling begint te lijken op de sciencefiction thriller Minority Report uit 2002, die was geïnspireerd op de novelle Minority Report van Philip K. Dick uit 1956. Het is zowel fascinerend als beangstigend. Wat zullen de gevolgen zijn voor de mensen en onze planeet? Wel, we moeten oppassen dat we geen maatschappij worden die op machines vertrouwt om beslissingen voor ons te nemen. Zoals uit de studie blijkt, kan AI een waardevol instrument zijn, maar het is belangrijk dat wij de controle behouden en de mensen bij de les houden. Uiteindelijk zijn wij degenen die moeten leven met de gevolgen van onze daden.

 

Denkt u dat AI moet worden gebruikt om misdaad te voorspellen? Wat zijn de voordelen en risico's? Laat ons weten wat je denkt in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij