Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Baanbrekende Quantum Sensor kan samenlevingen wereldwijd transformeren

Baanbrekende Quantum Sensor kan samenlevingen wereldwijd transformeren

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Baanbrekende nieuwe kwantum-sensortechnologie zou binnenkort samenlevingen over de hele wereld kunnen veranderen. Wetenschappers zijn zich al lang bewust van het potentieel van kwantum-sensoren voor alles van het verbeteren van weersvoorspellingen tot het opsporen van ondergrondse grondstofreserves. Maar een nieuwe studie in het tijdschrift Nature beschrijft de eerste praktische toepassing van kwantumdetectie - een kwantumzwaartekrachtgradiometer die in de ondergrond van de aarde kan kijken. De bij dit onderzoek betrokken wetenschappers noemen het een "Edison-moment" op het gebied van detectie, en zij geloven dat de toepassingen voor deze technologie eindeloos zijn.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Met kwantumsensoren kunnen we nu dingen zien die vroeger voor ons verborgen waren. Met deze technologie kunnen weersvoorspellingen worden verbeterd, natuurlijke rijkdommen worden opgespoord en zelfs ondergrondse infrastructuur in kaart worden gebracht. Met andere woorden, kwantum-sensoren hebben het potentieel om de manier waarop wij leven en werken revolutionair te veranderen. Hoe kan deze nieuwe kwantumsensor de mensheid helpen zich meer bewust te worden van onze omgeving?

 

De kwantumzwaartekrachtgradiëntmeter is ontwikkeld door de Universiteit van Birmingham in opdracht van het Ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk. Het is gebaseerd op een betrekkelijk nieuw gebied van de kwantumfysica dat bekend staat als kwantumgevoeligheid. Quantum sensing combineert kwantumfysica en de studie van de zwaartekracht van de aarde om dingen op te sporen die anders voor ons verborgen blijven. De kwantumsensor werkt door de kwantumfluctuaties van een laserstraal te meten terwijl deze door het zwaartekrachtsveld van de aarde reist. Door deze kwantumfluctuaties te analyseren, kan de sensor de ondergrond van de aarde met een ongekende nauwkeurigheid in kaart brengen.

 

De potentiële toepassingen van deze kwantumsensor zijn enorm. Naast het verbeteren van weersvoorspellingen en het opsporen van natuurlijke hulpbronnen, zouden kwantumsensoren ook kunnen worden gebruikt om ondergrondse infrastructuren, zoals pijpleidingen en tunnels, in kaart te brengen. Kwantumsensoren zouden ook kunnen worden gebruikt om verborgen bommen en landmijnen op te sporen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Dus wat is het volgende?

De kwantumsensor bevindt zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar de wetenschappers die bij dit onderzoek betrokken zijn, hebben goede hoop dat hij spoedig in staat zal zijn samenlevingen over de hele wereld te transformeren. Kwantumsensoren hebben het potentieel om de manier waarop wij leven en werken te veranderen, en zij zouden een diepgaande invloed op de mensheid kunnen hebben.

 

Denkt u dat kwantumsensoren een spelbreker zullen zijn? Laat het ons weten in de commentaren!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij