Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

De eerste FAA-gecertificeerde autonome luchttaxi

De eerste FAA-gecertificeerde autonome luchttaxi

 

De eerste eVTOL-luchttaxi voor vier passagiers ter wereld

De eerste zelfvliegende, volledig elektrische eVTOL-luchttaxi voor vier passagiers ter wereld is onthuld door het in Californië gevestigde Advanced Air Mobility (AAM) bedrijf Wisk Aero. Generation 6 is Wisk's go-to-market vliegtuig en de eerste autonome eVTOL die kandidaat is voor typegoedkeuring door de Federal Aviation Administration (FAA).

 

Een van de veiligste systemen voor passagiersvervoer in de commerciële luchtvaart

De Generation 6, de meest geavanceerde luchttaxi ter wereld, combineert een van de veiligste systemen voor passagiersvervoer in de commerciële luchtvaart met toonaangevende autonome technologie en software, menselijk toezicht op elke rit en een algemeen gestroomlijnd ontwerp. Met andere woorden: dit is de toekomst van de luchtvaart, en het gebeurt nu.

 

 

Perfect voor korte trips tussen steden

Wisk Aero's volledig elektrische Gen6 vliegtuig zal een bereik van 90 mijl per lading hebben - waardoor het perfect is voor korte trips tussen steden. Maar dat is nog niet alles - het bedrijf heeft ook aangekondigd dat hun eVTOL verticaal kan opstijgen en landen, waardoor het perfect kan worden gebruikt in dichtbevolkte gebieden. En misschien wel het belangrijkste: de Gen6 is ontworpen om volledig autonoom te werken - wat betekent dat hij geen piloot aan boord nodig heeft om te werken.

Kandidaat voor typegoedkeuring door de FAA

Hoewel andere bedrijven aan soortgelijke technologieën werken, is Wisk Aero de eerste die in aanmerking komt voor typegoedkeuring door de FAA. Dit is een belangrijke mijlpaal, niet alleen voor het bedrijf, maar voor de hele sector - en het maakt de weg vrij voor een grootschalige invoering van autonoom vliegen in de komende jaren.

 

Conclusie

De toekomst van de luchtvaart is hier - en het is elektrisch, autonoom en verticaal. Wisk Aero's 6e generatie eVTOL leidt de weg naar een meer duurzame, efficiënte en toegankelijke vorm van vervoer, en we kunnen niet wachten om te zien waar het ons brengt.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij