Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

De vermenselijking van AR en VR - Waarom we allemaal moeten opletten

De vermenselijking van AR en VR - Waarom we allemaal moeten opletten

 

Op de drempel van een nieuw tijdperk

We staan aan de vooravond van een nieuw computertijdperk, waarin mensen en relaties centraal staan. Met de introductie van Reality Labs vindt Meta een nieuw computerplatform uit dat de manier waarop we met technologie omgaan voorgoed zal veranderen. Dit is een gedenkwaardig moment, niet alleen voor Meta maar voor de mensheid. Laten we eens kijken wat dit voor ons betekent.

 

Levensechte ervaringen

Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zijn twee van de meest besproken opkomende technologieën. Van gaming en entertainment tot onderwijs en opleiding, er zijn veel potentiële toepassingen voor deze geavanceerde hulpmiddelen. Wat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is het potentieel van VR en AR om onze interacties met technologie menselijker te maken. In deze blogpost bekijken we hoe VR en AR worden gebruikt om meer realistische en levensechte ervaringen te creëren en waarom dit belangrijk is.

 

 

Een bedrijf dat op dit gebied voorop loopt is Meta, dat werkt aan het maken van fotorealistische avatars, of Codec Avatars. De tweede generatie brengt de technologie veel verder, waardoor meer realistische gezichtsuitdrukkingen, de mogelijkheid om rond een lichtbron te bewegen, en het veranderen van kleding op de vlieg.

 

Instant Avatar

Meta toonde zelfs een vereenvoudigde versie van de technologie genaamd "Instant Avatar," die je met je telefoon kunt doen en in een paar uur kunt verwerken. Zoals vermeld in de keynote, zijn deze niet zo gedetailleerd als de Codec Avatars, maar toch indrukwekkend realistisch. Deze bevinden zich natuurlijk nog in de onderzoeksfase, maar het is niet moeilijk om te zien dat Instant Avatars binnenkort een meer toegankelijke technologie wordt.

 

De humanisering van AR en VR is een gebied dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar essentieel is om aandacht aan te besteden. Deze technologieën hebben het potentieel om meer realistische en levensechte ervaringen te creëren die ons kunnen helpen om op nieuwe manieren met elkaar in contact te komen. Tot nu toe hebben we slechts een tipje van de sluier opgelicht van wat mogelijk is, maar het is duidelijk dat de mogelijkheden onbeperkt zijn. We kunnen niet wachten om te zien wat er daarna komt!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij