Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Deze drones planten elke dag 40.000 bomen om ontbossing tegen te gaan

Deze drones planten elke dag 40.000 bomen om ontbossing tegen te gaan

 

Wat is er gebeurd?

Het is geen geheim dat ontbossing een enorm wereldwijd probleem is. Maar wat u misschien zal verbazen, is het aantal innovatieve oplossingen dat wordt ontwikkeld om het te bestrijden. Een van die oplossingen komt van AirSeed Technology, een Australische start-up die een vloot van zaad-afvurende drones heeft gecreëerd. Deze drones kunnen meer dan 40.000 zaden per dag planten, en zij helpen de ontbossing in de hele wereld tegen te gaan.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Ontbossing is een groot probleem voor de biodiversiteit. Het leidt tot het verlies van habitat voor veel dieren, en het kan ook leiden tot klimaatverandering. De drones van AirSeed Technology helpen deze problemen te bestrijden door bomen te planten. Dit helpt om habitats te herstellen en klimaatverandering tegen te gaan. Laten we eerlijk zijn. Je maakt geen nieuwe kennissen als je op een feestje over biodiversiteitsverlies praat. Plotseling ben je de populairste persoon in de kamer als je het hebt over een leger van zaad vurende drones.

 

Geloof het of niet, een Australisch bedrijf probeert precies dat te doen. AirSeed Technology maakt gebruik van een vloot zeer geavanceerde "octocopters" om ontbossing tegen te gaan door kunstmatige intelligentie te combineren met speciaal ontworpen zaaddozen die vanuit de lucht kunnen worden afgevuurd. "Elk van onze drones kan meer dan 40.000 zaaddozen per dag planten en ze werken zelfstandig", legt Andrew Walker, CEO en medeoprichter van AirSeed Technologies, uit. "Vergeleken met conventionele technieken gaat dit 25 keer sneller terwijl het 80% minder kost."

 

Wat is het volgende?

Het is duidelijk dat drones een grote rol zullen gaan spelen in de strijd tegen ontbossing. AirSeed Technology loopt voorop, maar er zullen zeker andere bedrijven zijn die soortgelijke oplossingen zullen ontwikkelen. Dit is een opwindende tijd voor drones, en het zal interessant zijn om te zien hoe ze in de toekomst worden gebruikt om onze planeet te helpen beschermen.

 

Denk je dat drones kunnen helpen om de planeet te redden? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor Dagelijkse Disruptieve Inspiratie

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij