Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Spaanse start-up Bound4blue revolutioneert reizen over zee met nieuwe aandrijvingstechnologie

Hoe de Spaanse start-up bound4blue een revolutie teweegbrengt in reizen over zee met een nieuwe aandrijvingstechnologie

 

Wat is er gebeurd?

De scheepvaartsector draagt al lang in belangrijke mate bij tot de wereldwijde uitstoot en het is geen geheim dat dit een niet-duurzame praktijk is. Om onze impact op het milieu te verminderen, ontwikkelen veel ingenieurs nieuwe aandrijvingstechnologieën voor zeeschepen. De Spaanse start-up bound4blue heeft een nieuw aandrijfsysteem ontwikkeld dat gebruik maakt van automatische zeilen en kogellagers zonder smering om het brandstofverbruik aanzienlijk te verminderen. Hun doel is de scheepvaartsector te helpen om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. Met groenere technologieën als deze kunnen we belangrijke stappen zetten in de richting van duurzame praktijken in de scheepvaartsector!

 

 

Waarom is dit belangrijk?

De scheepvaartsector is verantwoordelijk voor een groot percentage van de wereldwijde uitstoot, dus moeten we duurzame praktijken ontwikkelen om onze impact op het milieu te verminderen. De technologie van Boundfblue is een belangrijke stap in de goede richting, en de doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn is ambitieus maar haalbaar. We hebben meer innovatieve denkers zoals zij nodig als we een deuk willen maken in de uitstoot van de scheepvaartindustrie!

 

Hoe werkt de technologie?

De technologie is gebaseerd op een eenvoudig concept: zeilen gebruiken om de wind te benutten en het brandstofverbruik te verminderen. De zeilen zijn volledig geautomatiseerd, wat betekent dat ze zonder enige manuele tussenkomst kunnen worden op- en afgerold. Ze zijn ook smeringsvrij en onderhoudsvrij, dankzij het gebruik van rechte en radiale diepgroef igus kogellagers. Hierdoor zijn ze veel efficiënter dan traditionele aandrijfsystemen en minder schadelijk voor het milieu.

 

Wat is het volgende voor Boundfblue?

Boundfblue werkt momenteel aan de uitbreiding van zijn technologie naar grotere schepen om de emissies van de scheepvaartindustrie verder terug te dringen. Ze werken ook aan een nieuw project waarbij hun zeilen worden gebruikt om hernieuwbare energie op te wekken! We zijn benieuwd naar hun volgende uitvinding en hopen dat hun technologie door de scheepvaartindustrie wereldwijd zal worden overgenomen.

 

Wat denk jij? Denk je dat de technologie van Boundfblue een stap in de goede richting is? Denkt u dat de scheepvaartsector tegen 2050 klimaatneutraal zal kunnen zijn? Laat het ons weten in de commentaren!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij