Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Generatieve AI: een ontwrichtende kracht in de voedselfotografie-industrie

Generatieve AI: een ontwrichtende kracht in de voedselfotografie-industrie

 

Generatieve AI heeft opnieuw het nieuws gehaald met de lancering van nieuwe beeldtools die restaurants helpen verrukkelijke foto's van hun gerechten te maken voor digitale menu's. Deze nieuwe ontwikkeling heeft schokgolven door de fotografie-industrie gestuurd, waardoor sommigen zich zorgen maken over de toekomst van hun beroep, terwijl anderen het zien als een kans om te innoveren en hun vak te verbeteren.

 

Enerzijds bedreigt generatieve AI de fotografie-industrie doordat het voor niet-professionals gemakkelijker wordt om beelden van hoge kwaliteit te maken. Dit kan worden gezien als een bedreiging voor fotografen die tijd en geld hebben geïnvesteerd in hun opleiding, apparatuur en training en voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in voedselfotografie. Met de opkomst van AI-gegenereerde beelden kunnen restaurants nu de kosten en het gedoe van het inhuren van professionele fotografen vermijden en in plaats daarvan vertrouwen op AI om overtuigende beelden te creëren die de verkoop stimuleren.

 

Bovendien zou deze technologie klanten kunnen misleiden als de door AI gegenereerde beelden de gerechten niet nauwkeurig weergeven. Hoewel bedrijven als DoorDash strenge richtlijnen hebben voor afbeeldingen die op hun platforms worden getoond, bestaat nog steeds de mogelijkheid dat AI-gegenereerde afbeeldingen klanten misleiden tot het bestellen van woorden die de foto's niet waarmaken.

 

Generative AI Food generator 001- - Christan-kromme-Speaker-Futurist

Anderzijds is generatieve AI ook een kans voor fotografen en anderen in de sector om technologie te gebruiken om hun vaardigheden te verbeteren en hun bereik te vergroten. De door AI gegenereerde beelden kunnen worden gebruikt als uitgangspunt voor fotografen om te verfijnen en te verbeteren of om deze technologie te gebruiken om unieke klantenservices aan te bieden.

 

Fotografen kunnen bijvoorbeeld door AI gegenereerde beelden gebruiken om een basislijn te creëren voor een bepaalde stijl, kleurenschema of compositie. Zo kunnen zij zich concentreren op de creatieve aspecten van hun werk, zoals het vastleggen van unieke hoeken, uitdrukkingen en emoties, terwijl de AI de technische aspecten van de beelden voor zijn rekening neemt.

 

Bovendien kunnen AI-gegenereerde beelden fotografen helpen hun bereik uit te breiden en hun inkomstenstromen te vergroten. Door samen te werken met startups en restaurants die generatieve AI gebruiken, kunnen fotografen diensten op maat leveren die de voordelen van door AI gegenereerde beelden combineren met hun eigen unieke creatieve visie.

 

Kortom, generatieve AI heeft de fotografie-industrie zowel bedreigd als nieuwe kansen geboden, en de impact van deze technologie begint nog maar net voelbaar te worden. Naarmate de AI-technologie voortschrijdt, zullen we waarschijnlijk meer verstoringen in de sector zien, maar degenen die bereid zijn zich aan te passen en de technologie in hun voordeel te gebruiken, zullen succes vinden in dit veranderende landschap.

 

Probeer het zelf:

https://ai.lunchbox.io/


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij