Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Google's DeepMind staat op het punt AI op menselijk niveau te bereiken

Google's DeepMind staat op het punt om menselijk niveau AI te bereiken

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Google's DeepMind AI divisie heeft deze week voor opschudding gezorgd met de onthulling van een nieuw kunstmatig intelligentie systeem dat in staat is een breed scala aan complexe taken uit te voeren. Maar het waren de opmerkingen van Dr. Nando de Freitas, onderzoeksdirecteur bij DeepMind, die de aandacht trokken van velen in de tech-wereld. De Freitas zei dat kunstmatige intelligentie op menselijk niveau "onvermijdelijk" is en dat we moeten ophouden te proberen die te bereiken.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Deze opmerkingen komen op een moment dat de tech-wereld discussieert over de rol van kunstmatige intelligentie in de samenleving. Er zijn mensen die geloven dat AI uiteindelijk veel banen zal overnemen die nu door mensen worden gedaan, en er zijn mensen die geloven dat AI mensen zal helpen om nieuwe productiviteitsniveaus te bereiken.

 

Het deep learning-systeem dat DeepMind heeft ontwikkeld is een belangrijke stap in de richting van AI op menselijk niveau, maar we mogen niet vergeten dat we daar nog ver van verwijderd zijn. De eerste 80% is het gemakkelijkst te verwezenlijken, de laatste 20% vergt 80% van de inspanning.

 

In de tussentijd moeten we ons concentreren op het gebruik van AI om menselijke vermogens te vergroten in plaats van ze te vervangen. Ik denk dat AI er niet is om mensen te vervangen; het is eerder bedoeld om hen te bekrachtigen. Om ze samen te brengen als één groot organisme dat mensheid heet. Kijk maar naar de natuur: De neocortex verdrong de cellen in ons lichaam niet; in plaats daarvan maakte hij ze mogelijk en bond ze samen tot één grote, efficiënte soort, bekend als homo sapien.

 

Laten we ons dus geen zorgen maken over de onvermijdelijke opkomst van AI op menselijk niveau. Laten we ons in plaats daarvan richten op het gebruik van AI om ons betere mensen te maken.

Wat zijn uw gedachten over deze kwestie? Laat het me weten in de reacties hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij