Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Google's nieuwe AI-algoritme Imagine genereert HD-video uit tekstopdrachten

Google's nieuwe AI-algoritme Imagine genereert HD-video uit tekstopdrachten

 

Google's kunstmatige intelligentie (AI) generator kan 1280x768 high-definition (HD) video uitvoeren met 24 beelden per seconde vanaf een geschreven prompt. Het bedrijf kondigde vandaag de ontwikkeling van Imagen Video aan, dat zich momenteel in een onderzoeksfase bevindt. Deze tool komt vijf maanden na Google Imagen, dat afbeeldingen maakt van tekstbeschrijvingen. Samen tonen deze twee hulpmiddelen de snelle vooruitgang van videosynthesemodellen.

 

Still uit

 

Hoe het werkt

Om de video's te genereren, splitst Imagen Video de prompt eerst op in zinnen en vertaalt vervolgens elke zin in een andere scène. Als de invoer bijvoorbeeld is "Een man wordt 's morgens wakker. Hij stapt uit bed en rekt zich uit", dan zouden er in de gegenereerde video twee scènes zijn - een waarin de man in bed ligt en een andere waarin hij zich uitrekt. Vervolgens haalt Imagen Video voor elke scène relevante informatie zoals objecten, acties en hun volgorde uit de zin. Ten slotte wordt de scène weergegeven door een driedimensionale omgeving te creëren en virtuele personages in te voegen die de geïdentificeerde activiteiten uitvoeren.

 

 

De voordelen van AI-gegenereerde video's

Er zijn vele potentiële toepassingen van Imagen Video. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om educatieve video's te maken of om demonstraties van de werking van producten te genereren. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, kan zij bovendien worden gebruikt om realistische computergegenereerde personages voor films en videospelletjes te creëren. Belangrijk is dat Imagen Video het potentieel heeft om videoproductie te democratiseren, aangezien er geen dure apparatuur of gespecialiseerde vaardigheden voor nodig zijn. Alles wat nodig is, is een schriftelijke beschrijving van wat u met uw video wilt laten zien.

 

Conclusie

Google's nieuwste AI-generator maakt HD-video van tekstaanwijzingen, wat tal van potentiële toepassingen heeft. Dit instrument demonstreert de vooruitgang van videosynthesemodellen en heeft het potentieel om videoproductie te democratiseren.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
5G
Ai
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij
bouw
bouwmaterialen
carbonnegatief
ChatGPT