Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

IBM is van plan meer dan 4000 Qubit-systemen te leveren: Een nieuwe routekaart voor Quantum Computing

IBM is van plan meer dan 4000 Qubit-systemen te leveren: Een nieuwe routekaart voor Quantum Computing

Go Digital

Wat is er gebeurd? IBM heeft een nieuwe routekaart voor quantumcomputing aangekondigd, met plannen om tegen 2025 meer dan 4.000 qubit-systemen te leveren. Dit is de eerste keer dat een enkele computer zoveel qubits kan gebruiken. Dat is vier keer zoveel als de vorige generatie kwantumcomputers. Kwantumcomputers hebben het potentieel om bepaalde problemen veel sneller op te lossen dan traditionele computers. Zij kunnen ook worden gebruikt voor toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en machinaal leren. IBM bevindt zich in een goede positie om in te spelen op de groeiende vraag naar kwantumrekenkracht.

 

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? De krachtige computersystemen zullen worden gebouwd om te werken met IBM's Quantum System Two, dat naar eigen zeggen de infrastructuur zal bieden om talrijke quantumprocessoren met elkaar te verbinden. Het prototype van het Quantum System Two zal naar verwachting in 2023 gereed zijn.

 

Kwantumcomputers zijn in staat bepaalde problemen veel sneller op te lossen dan traditionele computers. Zij kunnen ook worden gebruikt voor toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en machinaal leren. Dit zal een enorme impact hebben op alle aspecten van onze samenleving, aangezien kwantumcomputers een revolutie teweeg zullen kunnen brengen in vele sectoren, waaronder de gezondheidszorg. Kwantumcomputers zullen ons waarschijnlijk helpen de biologie beter te begrijpen en nieuwe geneesmiddelen en behandelingen te ontwikkelen. Zij zullen ons ook helpen efficiëntere energiebronnen te ontwikkelen, nieuwe materialen te creëren en het vervoer te verbeteren.

 

Het vermogen van algoritmen voor machinaal leren om met de snelheid van het licht op gegevens te werken, zal worden ondersteund door kwantumcomputers, waardoor zij vele taken tegelijk kunnen uitvoeren en op dezelfde manier als onze hersenen gebruik kunnen maken van massaal parallelle verwerking. Ik ben van mening dat kwantumcomputers de mensheid zullen helpen bij het oplossen van haar moeilijkste problemen, en ons tevens in staat zullen stellen contact te leggen en te interageren met het kwantumveld zelf.

 

 

quantum-computer-christan-kromme-speaker-futurist

 

Wat is het volgende?

Het valt nog te bezien hoe IBM's quantum-roadmap zich zal ontvouwen. Het bedrijf is duidelijk vastbesloten zijn beloften na te komen, en het beschikt over de middelen en de deskundigheid om quantumcomputing tot een realiteit te maken. Kwantumcomputers zullen een diepgaande invloed hebben op onze samenleving, en IBM loopt voorop bij de verwezenlijking ervan.

 


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij