Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Kunstmatige intelligentie om de toekomst te voorspellen: Proactief gebeurtenissen voorspellen voor ze gebeuren

Kunstmatige intelligentie om de toekomst te voorspellen: Proactief gebeurtenissen voorspellen voor ze gebeuren

Go Digital

Wat is er gebeurd? Science fiction wordt vaak werkelijkheid. Het lijkt erop dat Hollywood profetisch is geweest in zijn voorstellingen van de toekomst, waarbij veel technologieën gemeengoed zijn geworden in de samenleving. We hebben mobiele telefoons en internet, en we hebben autonome auto's en intelligente huizen op tv gezien. Nu lijkt het erop dat we aan de vooravond staan van een andere technologische vooruitgang - kunstmatige intelligentie wordt gebruikt om de toekomst te voorspellen. Het Pentagon experimenteert momenteel met een systeem dat AI gebruikt om massale gegevens uit cloud computing, apparaten en sensoren te combineren en te analyseren om gebeurtenissen te voorspellen voordat ze plaatsvinden. Dit zou een enorme impact kunnen hebben op onze wereld, waardoor we in veel situaties proactief kunnen zijn in plaats van reactief!

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk en welke invloed zal dit hebben op het leven van de mensen en op de samenleving? Hoewel de voordelen van dit systeem duidelijk zijn, is het belangrijk ook de mogelijke implicaties te overwegen. Als AI toekomstige gebeurtenissen kan voorspellen, wat betekent dat dan voor de mensheid? Zullen we op machines vertrouwen om ons te vertellen wat we moeten doen en wanneer we dat moeten doen? Het is belangrijk te onthouden dat machines, ook al zijn ze goed in het verwerken van gegevens, nog steeds het menselijke element missen - empathie, intuïtie en creativiteit. AI kan ons dus helpen de toekomst te voorspellen, maar laten we niet vergeten menselijk te blijven.

 

Bij elke nieuwe technologie gebruikt de mens die aanvankelijk om elkaar te domineren en te controleren. En als de technologie eenmaal toegankelijk is voor de meeste mensen, wordt ze voorgoed gebruikt. Wel, we kunnen donkere jaren verwachten als deze technologie in handen blijft van de heersende elite. Maar als deze technologie voor de massa beschikbaar komt, zou zij kunnen helpen bij het voorspellen en voorkomen van natuurrampen, door de mens veroorzaakte catastrofen en andere gebeurtenissen.

 

Denkt u dat AI in staat zal zijn de toekomst nauwkeurig te voorspellen? Worden we afhankelijk van machines die ons vertellen wat we moeten doen? Deel je gedachten en voorspellingen met ons in de commentaren hieronder! Bedankt voor het lezen! Tot de volgende keer... blijf menselijk!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij