Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

NASA prijswinnend experiment zou de toekomst van kunstmatige fotosynthese kunnen zijn

NASA prijswinnend experiment zou de toekomst van kunstmatige fotosynthese kunnen zijn

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Fotosynthese is een van de belangrijkste processen op aarde, en het is iets dat wetenschappers al jaren kunstmatig trachten na te bootsen. Nu heeft een nieuwe studie een experimentele kunstmatige fotosynthese-techniek geschetst die de toekomst van de voedselproductie en meer zou kunnen zijn. Het proces maakt gebruik van een elektrokatalytisch proces in twee stappen om kooldioxide, water en elektriciteit, opgewekt door zonnepanelen, om te zetten in acetaat (het hoofdbestanddeel van azijn). Dit acetaat kan dan door planten worden gebruikt om te groeien.

 

kunstmatige-fotosynthese-2-christan-kromme-spreker-futurist

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Fotosynthese is het proces waarbij water, kooldioxide en zonlicht worden omgezet in zuurstof en energie - planten groeien hierdoor op natuurlijke wijze. En hoewel er reeds kunstmatige fotosynthesesystemen bestaan, zijn deze vaak duur en inefficiënt. Deze nieuwe techniek heeft echter het potentieel om veel kosteneffectiever en efficiënter te zijn - waardoor het een potentieel spel-veranderende ontwikkeling is.

 

Waarom hebben we dan kunstmatige fotosynthese nodig? Fotosynthese is een van de belangrijkste processen op aarde - het is wat helpt bij de productie van de zuurstof die we inademen en het voedsel dat we eten. Maar naarmate onze bevolking blijft groeien, komt er steeds meer druk te staan op de natuurlijke hulpbronnen die ons in stand houden. Daarom is het zo belangrijk manieren te vinden om de fotosynthese te repliceren en te verbeteren - zodat we het voedsel en de energie kunnen produceren die we nodig hebben zonder de planeet te schaden.

 

 

De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van NASA's Jet Propulsion Laboratory en de Universiteit van Californië, Irvine, en is gepubliceerd in het tijdschrift Nature Energy.

 

Wat is het volgende? De onderzoekers werken nu aan het opschalen van hun systeem zodat het kan worden gebruikt om meer acetaat te produceren - en, uiteindelijk, om andere producten zoals brandstof te maken. Dit is een potentieel baanbrekende ontwikkeling die ons kan helpen het voedsel en de energie die we in de toekomst nodig hebben, op duurzame wijze te produceren.

Wat denk jij? Ben je opgewonden over deze nieuwe ontwikkeling? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.

 


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain