Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Nieuw vormveranderend materiaal kan bewegen als een robot

Nieuw vormveranderend materiaal kan bewegen als een robot

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Ingenieurs hebben een nieuwe klasse van slim textiel ontwikkeld dat kan vervormen en een tweedimensionaal materiaal kan omvormen tot 3D-structuren. Het team van UNSW Sydney's Graduate School of Biomedical Engineering en Tyree Foundation Institute of Health Engineering (Tyree iHealth), onder leiding van Dr. Thanh Nho Do, heeft een materiaal vervaardigd dat is opgebouwd uit minuscule zachte kunstmatige 'spieren' - dat zijn lange siliciumbuizen gevuld met vloeistof die via hydraulica worden gemanipuleerd om te bewegen. Deze kunstmatige spieren, die omgeven zijn door een spiraalvormige spiraal van traditionele vezels, kunnen worden geprogrammeerd om in verschillende vormen samen te trekken of uit te zetten, afhankelijk van hun oorspronkelijke structuur.

 

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk, en wat voor gevolgen heeft dit voor de mensen en onze planeet? Deze technologie kan een revolutie teweegbrengen in de robotica-industrie omdat hiermee robotledematen en andere 3D-structuren kunnen worden gemaakt met een hoge mate van flexibiliteit. Bovendien zou deze technologie ook kunnen worden gebruikt in biomedische toepassingen, zoals het maken van kunstmatige bloedvaten of implantaten die van vorm kunnen veranderen. Het team werkt momenteel aan de verbetering van de sterkte en duurzaamheid van hun materialen en de commercialisering van hun technologie in de komende paar jaar.

 

Denkt u dat deze technologie veelbelovend is? Welke andere toepassingen kunt u bedenken voor deze technologie? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij