Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Taiwanese verticale boerderij in een ondergronds metrostation is de toekomst van duurzame landbouw

Taiwanese verticale boerderij in een ondergronds metrostation is de toekomst van duurzame landbouw

 

Ongebruikelijke locatie voor verticale landbouw

In een poging om passagiers meer te bieden dan alleen vervoer, heeft Taiwan een ongebruikelijke locatie gekozen voor verticale landbouw, namelijk een ondergronds metrostation. Het Nanjing Fuxing station in Taipei kweekt groenten in een technologisch geavanceerde omgeving die zorgt voor nauwkeurig gecontroleerde vochtigheid, temperaturen en andere elementen die worden gepromoot als een methode om niet-verontreinigde en gezonde planten te kweken, meldde Taiwan News woensdag. De 40 vierkante meter grote "Metro Fresh" hydrocultuurboerderij kweekt sla onder LED-verlichting zonder pesticiden of herbiciden.

 

Voorbeeld van duurzame landbouw

Dit is een ongelooflijk voorbeeld van duurzame landbouw die niet inboet aan ruimte of kwaliteit. Door gebruik te maken van verticale landbouwmethoden kunnen we de opbrengst van gewassen verhogen en tegelijkertijd minder land, water en energie gebruiken. En niet te vergeten, deze gewassen zijn vrij van pesticiden en gezond! Dit is de toekomst van de landbouw, en ik verheug me erop dat er wereldwijd meer voorbeelden van opduiken.

 

Wat is verticale landbouw?

Verticale landbouw is een vorm van landbouw waarbij gewassen verticaal in lagen worden geteeld in een gecontroleerde omgeving. Dit betekent dat verticale boerderijen binnen kunnen worden gebouwd op plaatsen waar traditionele landbouw niet mogelijk zou zijn, zoals in steden of woestijnen. Verticale boerderijen gebruiken ook veel minder water dan conventionele boerderijen omdat het water kan worden gerecycleerd en hergebruikt. Omdat verticale boerderijen binnen staan, worden ze bovendien niet beïnvloed door weersomstandigheden zoals droogte of overstromingen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat verticale boerderijen steeds populairder worden bij het zoeken naar manieren om op duurzame wijze voedsel te produceren voor onze groeiende bevolking. Volgens Global Market Insights wordt verwacht dat de markt voor verticale landbouw tegen 2024 30 miljard dollar zal bedragen!

 

BIJLAGEN DETAILS metro-fresh-hydroponic-farm-at-nanjing-fuxing-metro-station-in-taipei-taiwanchristan-kromme-speaker-futurist

 

Waarom de ondergrondse metroboerderij van Taiwan zo innovatief is

Wat de verticale boerderij van Taiwan zo innovatief maakt is de locatie: een ondergronds metrostation! Door gebruik te maken van ruimte die normaal ongebruikt zou blijven, heeft Taiwan een boerderij gecreëerd die zeer weinig ruimte in beslag neemt maar toch een aanzienlijke hoeveelheid voedsel kan opleveren. En omdat het ondergronds is, is het beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Metro Fresh is slechts één voorbeeld van hoe creatief denken kan leiden tot duurzame oplossingen voor ons voedselsysteem.

 

De toekomst van duurzame landbouw

Ik geloof dat verticale landbouw de toekomst is van duurzame landbouw. Er wordt niet alleen minder land, water en energie verbruikt dan bij traditionele landbouwmethoden, maar het kan ook binnenshuis plaatsvinden op plaatsen waar traditionele landbouw niet mogelijk zou zijn. Omdat onze bevolking blijft groeien, moeten we efficiëntere manieren vinden om voedsel te produceren - en verticale landbouw is één manier om dat te doen. Ik ben benieuwd met welke andere innovatieve ideeën mensen komen op het gebied van duurzame landbouw! Hoe ziet de toekomst van de landbouw er volgens u uit? Deel je gedachten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij