Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Tesla CEO Elon Musk onthult Optimus, de nieuwe mensachtige robot van het bedrijf

Tesla CEO Elon Musk onthult Optimus, de nieuwe mensachtige robot van het bedrijf

 

Wat is er gebeurd?

Tesla CEO Elon Musk onthulde gisteren tijdens Tesla AI Day de nieuwe humanoïde robot van het bedrijf, Optimus. De robot had een lange weg afgelegd sinds vorig jaar, toen het gewoon iemand in een robotpak was. Dit jaar liep Tesla's Bot op het podium zonder mechanische ondersteuning om vallen te voorkomen. Het deed dat veilig, maar het was niet duidelijk hoeveel technici in de buurt waren om de androïde te besturen en te controleren. De humanoïde robot zwaaide naar het publiek en maakte wat danspasjes voordat hij van het podium afging. Musk merkte op dat de robot dezelfde zelfrijdende computer gebruikt als de auto's van het in Palo Alto, Californië gevestigde bedrijf. Hij bedankte het personeel van Tesla voor hun harde werk bij de ontwikkeling van Optimus.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Dit is belangrijk omdat Tesla grote vooruitgang boekt bij de ontwikkeling van mensachtige robots. Binnen acht maanden creëerde Tesla een robot die liep en essentiële functies uitvoerde met behulp van dezelfde AI-technologie als de Tesla autopilot. Musk toonde vervolgens video's van de robot die dingen doet als het oppakken van dozen in een magazijn en het bewateren van een plant in een kantoor. De gerenderde weergave liet zien dat Optimus hetzelfde proces gebruikt als Tesla's Autopilot zelfrijdende software om objecten te identificeren met behulp van getrainde neurale netwerken.

 

Wat betekent dit voor de toekomst?

Het gedemonstreerde prototype van de robot is slechts het begin van een ontwikkeling die de productie- en fabricagebedrijven zoals wij die kennen, zal veranderen. De Tesla-fabriek gebruikt al enige tijd robots, maar dat zijn vooral eenvoudige machines die één taak uitvoeren. Humanoïde robots kunnen veel taken uitvoeren en zelfs na verloop van tijd nieuwe taken leren. Deze technologie staat nog in de kinderschoenen, maar Tesla loopt voorop in de ontwikkeling.

 

We zouden kunnen zien dat robots binnenkort meer voorkomen in onze samenleving. Zij kunnen worden gebruikt voor diverse taken, zoals productie en fabricage, beveiliging, klantenservice en zelfs als persoonlijke assistenten. Robots kunnen ook worden gebruikt in gevaarlijke of schadelijke omgevingen. We zullen moeten afwachten hoe deze technologie zich ontwikkelt, maar het is duidelijk dat Tesla voorop loopt in deze nieuwe industrie.

Wat gaat de Tesla Optimus kosten?

De Optimus robot is ontworpen voor massaproductie, en Elon Musk verklaarde dat de Optimus rond de 20.000 dollar zou kunnen kosten. Dat is goedkoper dan een Tesla. De Tesla Optimus zal volgens Tesla CEO Elon Musk over twee tot drie jaar beschikbaar zijn.

 

Wat zijn je gedachten? Denkt u dat humanoïde robots gemeengoed zullen worden in onze samenleving? Voor welke taken denk je dat ze gebruikt kunnen worden? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij