Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Tesla Semi: een beest van een vrachtwagen

Tesla Semi: een beest van een vrachtwagen

 

Tesla is begonnen met de levering aan klanten van zijn volledig elektrische Semi-truck van klasse 8 en heeft een paar nieuwe dingen onthuld over de aandrijflijn. Volgens de fabrikant is de Tesla Semi "een beest" met een totaal vermogen dat drie keer hoger ligt dan bij welke dieseltruck dan ook op de weg. Tesla zegt echter niets over het exacte piek- of continuvermogen.

 

Een nieuw driemotorig systeem

De Tesla Semi is uitgerust met een nieuw tri-motorsysteem, dat bestaat uit drie onafhankelijke elektromotoren en in staat is om in slechts 20 seconden van 0 naar 60 mph (96,5 km/u) te accelereren bij volledige belading (82.000 lbs/37.195 kg). Dit is een ongelooflijke prestatie voor een elektrische truck, die mogelijk wordt gemaakt door het feit dat er geen transmissie- of aandrijflijnverliezen zijn. Het enige nadeel is dat de Tesla Semi een langere remweg nodig heeft dan een dieseltruck.

 

 

De Tesla Semi kan 500 mijl afleggen

Dankzij het tri-motorsysteem kan de Tesla Semi ook 5% hellingen beklimmen met een constante snelheid van 105 km/u, iets waar geen enkele dieseltruck aan kan tippen. Wat het bereik betreft, kan de Tesla Semi met een volle lading 500 mijl (805 km) afleggen op één lading bij snelwegsnelheden. Dit aantal neemt af tot 400 mijl (644 km) als de vrachtwagen in stadsverkeer rijdt.

 

De Tesla Semi is een beest van een vrachtwagen die zeker een revolutie zal veroorzaken in de transportsector. Met zijn tri-motorsysteem en ongelooflijke bereik is de Tesla Semi klaar om van elektrische vrachtwagens de nieuwe standaard te maken. Als je in de markt bent voor een nieuwe truck, kijk dan zeker eens naar de Tesla Semi! Je zult niet teleurgesteld zijn.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij