Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

UW + Google hebben zojuist HumanNeRF geopend: het pauzeren van de video op elk frame en het renderen van het onderwerp vanuit willekeurige standpunten

UW + Google hebben zojuist HumanNeRF geopend: het pauzeren van de video op elk frame en het renderen van het onderwerp vanuit willekeurige standpunten

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? De Universiteit van Washington en Google hebben zojuist de lancering aangekondigd van HumanNeRF, een nieuw 3D-rendersysteem dat in staat is fotorealistische details van het menselijk lichaam in beweging te synthetiseren. Dit omvat fijne details zoals stof en gelaatstrekken, alsook volumetrische voorstellingen in canonieke T-stand. Bovendien kan HumanNeRF neurale skeletstructuren ontleden uit videobeelden van één camera. Dit opent vele mogelijkheden voor het creëren en analyseren van 3D-inhoud!

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Met een enkel cameraperspectief is het algoritme in staat om: fotorealistische kenmerken van het lichaam te extraheren, zoals fijne details zoals kleding en gezicht; en skeletale stijve/niet-stijve decompositie. Dit stelt makers van inhoud in staat menselijke modellen met een ongekende getrouwheid in 3D af te drukken of digitale mensen te creëren voor gebruik in games en films. Onderzoekers zouden het systeem kunnen gebruiken om te bestuderen hoe mensen bewegen of om nieuwe manieren te ontwikkelen om menselijke bewegingen te volgen voor toepassingen als virtual reality en robotica.

 

Het potentieel is onbegrensd

Wat is het volgende? De potentiële toepassingen van deze technologie zijn vrijwel onbeperkt. Het 3D-printen van menselijke modellen, het ontwikkelen van nieuwe manieren om menselijke bewegingen te volgen en het creëren van digitale mensen zijn slechts enkele van de mogelijkheden. We kunnen niet wachten om te zien wat creatieve mensen doen met HumanNeRF!

 

Wat denk jij? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
5G
Ai
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij
bouw
bouwmaterialen
carbonnegatief
ChatGPT