Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Van tekst naar WEB/App ontwerp: Hoe AI de UX-ontwerpindustrie ontwricht

Van tekst naar WEB/App ontwerp: Hoe AI de UX-ontwerpindustrie ontwricht

 

Kunstmatige intelligentie (AI) brengt een revolutie teweeg in onze manier van leven en werken. Van zelfrijdende auto's tot spraakassistenten, AI heeft het potentieel om elke sector te transformeren. In de wereld van User Experience (UX) design is AI zowel een bedreiging als een kans. Terwijl sommige ontwerpers vrezen dat AI hen zal vervangen, zien anderen het als een hulpmiddel om hun werk te verbeteren. Galileo AI, een platform dat UI-ontwerpen maakt op basis van een eenvoudige tekstbeschrijving, is een perfect voorbeeld van hoe AI de UX (User Experience) ontwerpindustrie verandert.

 

Voor veel UX ontwerpers is AI een bron van angst. De vrees is dat machines hen zullen vervangen en de meeste van hun taken zullen automatiseren. Deze angst is echter misplaatst. AI is niet bedoeld om menselijke ontwerpers te vervangen, maar om hen bij te staan. AI kan ontwerpers helpen efficiënter ontwerpen te maken, waardoor ze worden bevrijd van repetitieve taken en zich kunnen richten op complexere ontwerpproblemen die menselijke creativiteit en intuïtie vereisen.

 

Anderzijds is AI ook een kans voor UX-ontwerpers die het omarmen. Met platforms als Galileo AI kunnen ontwerpers snel complexe UI-ontwerpen genereren. Ze kunnen hun ontwerpen ook vullen met zorgvuldig door AI gegenereerde illustraties en afbeeldingen die passen bij hun visie en stijl. Bovendien kan AI ontwerpers helpen bij het maken van toegankelijkere ontwerpen voor gebruikers met een handicap.

 

Galileo AI is een spannend hulpmiddel waarmee ontwerpers prachtige, bewerkbare UI-ontwerpen kunnen maken op basis van een eenvoudige tekstbeschrijving. Het platform is getraind op duizenden uitstekende ontwerpen, waardoor het natuurlijke taalaanwijzingen kan omzetten in natuurgetrouwe ontwerpen. Door gebruik te maken van grote taalmodellen begrijpt Galileo AI de complexe context en vult de end-to-end productkopie nauwkeurig in. Hierdoor kunnen ontwerpers minder tijd besteden aan vervelende taken zoals het creëren van repetitieve UI-patronen en kleine visuele tweaks, waardoor ze meer tijd hebben om zich te concentreren op het ontwerpen van creatieve oplossingen met een grotere impact.

 

Kortom, AI is zowel een bedreiging als een kans voor UX-ontwerpers. Platforms zoals Galileo AI veranderen de manier waarop ontwerpers werken door hun vaardigheden te verbeteren en hen efficiënter te maken. Hoewel AI de aard van het UX-ontwerpwerk kan veranderen, is het niet de bedoeling dat het menselijke ontwerpers vervangt. In plaats daarvan is AI bedoeld om hen bij te staan en hen de hulpmiddelen te geven die ze nodig hebben om innovatieve ontwerpen te maken die tegemoetkomen aan de behoeften van de gebruikers. Nu het gebruik van AI-technologie in UX-ontwerp blijft toenemen, moeten ontwerpers deze omarmen en in hun voordeel gebruiken.

 

Probeer Galileo AI zelf:

https://www.usegalileo.ai


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij