Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Verbluffende levitatietechnologie maakt assemblage van voorwerpen mogelijk zonder ze aan te raken

Verbluffende levitatietechnologie maakt assemblage van voorwerpen mogelijk zonder ze aan te raken

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Er is een nieuwe technologie ontwikkeld die een revolutie in de bouwsector teweeg zou kunnen brengen. Met levitatietechnologie kunnen voorwerpen in elkaar worden gezet zonder ze ooit aan te raken! Deze verbazingwekkende innovatie werd gedemonstreerd door een team van onderzoekers van de Spaanse Universidad Publica de Navarra. Het Leviprint-systeem maakt gebruik van akoestische levitatie om bouwmaterialen in de lucht te houden, zodat ze zonder enig contact kunnen worden gemanipuleerd. Dit kan de manier veranderen waarop we alles bouwen, van huizen tot bruggen en van auto's tot speelgoed.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk en hoe zal dit de mensen en onze samenleving beïnvloeden? Deze technologie heeft het potentieel om de manier waarop wij dingen bouwen, fundamenteel te veranderen. Het kan de bouw sneller, gemakkelijker en veiliger maken. Levitatietechnologie zou ook kunnen worden gebruikt in andere industrieën, zoals de verwerkende industrie of de gezondheidszorg. Deze innovatie is een opwindend voorbeeld van hoe digitalisering ons leven kan verbeteren! Het team is van mening dat deze technologie binnen de komende vijf tot tien jaar kan worden gecommercialiseerd. Het is dus niet ondenkbaar dat Leviprint-systemen binnenkort wereldwijd op bouwplaatsen zullen worden gebruikt!

 

Wat is het volgende?

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze technologie zich ontwikkelt en welke toepassingen zij in de toekomst zal krijgen. Levitatietechnologie kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we dingen bouwen. Ik kan niet wachten om te zien waar ze nu mee komen!

Wat zijn uw gedachten over deze verbazingwekkende technologie? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij