Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

1MW verticale windturbine verandert windparken op zee voorgoed.

1MW verticale windturbine verandert windparken op zee voorgoed.

Wat is er gebeurd?

Een nieuw type windturbine zal het landschap van offshore windparken veranderen. De verticale-aswindturbine van 1MW kan kosteneffectiever en duurzamer zijn dan traditionele turbines. De Noorse wervengroep Westcon is een partnerschap aangegaan met SeaTwirl om deze turbines volgend jaar in de Noordzee in te zetten. Nu hernieuwbare energie steeds belangrijker wordt, zou dit een revolutie voor de industrie kunnen betekenen.

Waarom is dit belangrijk?

Dit is een grote stap voorwaarts voor duurzame energie. De traditionele windturbine is altijd de beste keuze geweest om oceaanwinden te benutten, maar deze nieuwe turbine met verticale as zou veel efficiënter kunnen zijn. Als het succesvol blijkt te zijn, kan het de weg vrijmaken voor duurzamere windmolenparken op zee.

 

Wat betekent dit voor de toekomst?

Dit zou een belangrijke doorbraak kunnen betekenen voor duurzame energie. Als blijkt dat de verticale-asturbine kosteneffectiever en duurzamer is dan traditionele turbines, kan dit leiden tot een verschuiving in de manier waarop offshore-windparken worden gebouwd. Dit zou een belangrijke impact kunnen hebben op de strijd tegen de klimaatverandering. De overeenkomst van Westcon met SeaTwirl is een teken dat de duurzame energie-industrie aan kracht wint. Dit zou het begin kunnen zijn van een nieuw tijdperk voor offshore windparken. duurzame, schone energie voor de toekomst.

 

Wat denk jij? Denkt u dat dit een spelbreker kan zijn voor de industrie van offshore windparken? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

 

Bron: https://interestingengineering.com/innovation/1mw-floating-vertical-axis-turbine


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.