Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Hoe 3D printen van batterijen de capaciteit kan verdubbelen

Hoe 3D printen van batterijen de capaciteit kan verdubbelen

 

De afgelopen jaren zijn de lithium-ionbatterijen, die alles van smartphones tot elektrische voertuigen aandrijven, aanzienlijk verbeterd op het gebied van veiligheid en energiedichtheid (een maatstaf voor de hoeveelheid energie die ze per pond bevatten). Maar de vooruitgang verloopt traag, en het lijkt waarschijnlijk dat we zullen moeten overschakelen op nieuwe batterijontwerpen als we de auto op gas uit de geschiedenisboeken willen bannen.

 

Eén bedrijf denkt dat 3D printen het antwoord is. Solid-state batterijen, die de vloeibare elektrolyt in de huidige cellen vervangen door een vaste, zijn enkele van de meest veelbelovende kandidaten. Deze batterijen zouden energiedichter en veiliger kunnen zijn en sneller kunnen worden opgeladen dan de huidige technologie – maar een manier vinden om ze commercieel levensvatbaar te maken is een uitdaging.

Hoe 3D printen kan helpen

Eén bedrijf, Sakuu, heeft aan een oplossing gewerkt: 3D printen om elektroden te maken voor solid-state batterijen. Conventionele productiemethoden zijn niet geschikt om deze complexe structuren te maken, dus 3D-printen zou een revolutie kunnen betekenen.

Hoe het werkt

De Swift Print™-technologie van Sakuu maakt gebruik van een laag-voor-laag proces om solid-state batterijcellen te printen met een anode van kopernanodeeltjes en een kathode van vanadiumdioxide. Door deze combinatie van materialen kunnen de batterijen meer vermogen leveren dan bestaande lithium-ionbatterijen, terwijl ze ook veiliger zijn (omdat er geen vloeibare elektrolyt is die kan lekken of vlam vatten) en sneller kunnen worden opgeladen (omdat de ionen sneller door de vaste elektrolyt kunnen bewegen).

 

 

De toekomst van energieopslag

Solid-state batterijen zijn de toekomst van energieopslag en Sakuu loopt voorop met haar Swift Print™-technologie. Deze baanbrekende technologie heeft het potentieel om de capaciteit van de huidige lithium-ionbatterijen te verdubbelen, waardoor elektrische voertuigen, e-mobiliteit en een groot aantal andere toepassingen mogelijk worden. Met de hulp van Sakuu is de sky the limit voor wat we met schone, hernieuwbare energie kunnen aandrijven.

 

Conclusie:

Sakuu Corporation loopt met haar Swift Print™ 3D-printproces voorop in de batterijtechnologie. Deze innovatieve technologie heeft het potentieel om de capaciteit van de huidige lithium-ionbatterijen te verdubbelen, waardoor ze veiliger worden, sneller kunnen worden opgeladen en een grotere energiedichtheid hebben. Sakuu loopt voorop bij de ontwikkeling van solid-state batterijen en baant de weg voor een toekomst met schone, hernieuwbare energie.

 

Meer info:

https://www.sakuu.com


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.