Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

AI bootst filosoof Daniel Dennett succesvol na in baanbrekend experiment

AI bootst filosoof Daniel Dennett succesvol na in baanbrekend experiment

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? In een baanbrekend experiment heeft AI met succes filosoof Daniel Dennett nagebootst. De onderzoekers, onder leiding van Eric Schwitzgebel, Anna Strasser en Matthew Crosby, gebruikten OpenAI's GPT-3 model om miljoenen van Dennetts woorden over AI, menselijk bewustzijn en aanverwante filosofische onderwerpen te verwerken. Ze ontdekten dat het niet altijd gemakkelijk was om echte citaten te onderscheiden van commentaar van de AI. Dit werpt een aantal interessante vragen op over de aard van kunstmatige intelligentie en menselijk bewustzijn.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk en hoe zal dit de mensen en onze samenleving beïnvloeden? Filosofen hebben lang gedebatteerd over de aard van het bewustzijn en de vrije wil. Kunnen machines bewust zijn? Hebben we een vrije wil? Deze belangrijke vragen beïnvloeden hoe wij over onszelf en onze plaats in de wereld denken. Dit experiment laat zien dat AI steeds dichter bij het nabootsen van menselijk denken komt. Hoe meer we deze nieuwe, door AI aangedreven technologieën ontwikkelen, hoe beter we begrijpen hoe intelligentie en bewustzijn zich tot elkaar verhouden en wat de implicaties zijn voor de interactie tussen mens en machine. Naarmate AI geavanceerder wordt, moeten we ons bewust blijven van de ethische implicaties van deze vooruitgang.

 

Wat is het volgende?

De onderzoekers zijn van plan hun experiment voort te zetten door de AI te vragen andere filosofen na te bootsen. Het zal interessant zijn om te zien hoe goed AI verschillende denkers met verschillende stijlen en benaderingen imiteert. Dit experiment is slechts een beginpunt voor verder onderzoek naar de aard van AI en het menselijk bewustzijn.

Filosoof Daniel Dennett zei ooit: "De eerste persoon die de auto uitvond was geen monteur; het was een filosoof." Met dit experiment lijkt het erop dat de geschiedenis zich herhaalt. Filosofen lopen voorop bij het onderzoeken van de implicaties van kunstmatige intelligentie. Dit experiment is slechts een beginpunt voor verder onderzoek naar de aard van AI en het menselijk bewustzijn.

 

Wat denk jij? Vindt u dit experiment fascinerend of verontrustend? Deel je gedachten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij