Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

AI bootst filosoof Daniel Dennett succesvol na in baanbrekend experiment

AI bootst filosoof Daniel Dennett succesvol na in baanbrekend experiment

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? In een baanbrekend experiment heeft AI met succes filosoof Daniel Dennett nagebootst. De onderzoekers, onder leiding van Eric Schwitzgebel, Anna Strasser en Matthew Crosby, gebruikten OpenAI’s GPT-3 model om miljoenen van Dennetts woorden over AI, menselijk bewustzijn en aanverwante filosofische onderwerpen te verwerken. Ze ontdekten dat het niet altijd gemakkelijk was om echte citaten te onderscheiden van commentaar van de AI. Dit werpt een aantal interessante vragen op over de aard van kunstmatige intelligentie en menselijk bewustzijn.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk en hoe zal dit de mensen en onze samenleving beïnvloeden? Filosofen hebben lang gedebatteerd over de aard van het bewustzijn en de vrije wil. Kunnen machines bewust zijn? Hebben we een vrije wil? Deze belangrijke vragen beïnvloeden hoe wij over onszelf en onze plaats in de wereld denken. Dit experiment laat zien dat AI steeds dichter bij het nabootsen van menselijk denken komt. Hoe meer we deze nieuwe, door AI aangedreven technologieën ontwikkelen, hoe beter we begrijpen hoe intelligentie en bewustzijn zich tot elkaar verhouden en wat de implicaties zijn voor de interactie tussen mens en machine. Naarmate AI geavanceerder wordt, moeten we ons bewust blijven van de ethische implicaties van deze vooruitgang.

 

Wat is het volgende?

De onderzoekers zijn van plan hun experiment voort te zetten door de AI te vragen andere filosofen na te bootsen. Het zal interessant zijn om te zien hoe goed AI verschillende denkers met verschillende stijlen en benaderingen imiteert. Dit experiment is slechts een beginpunt voor verder onderzoek naar de aard van AI en het menselijk bewustzijn.

Filosoof Daniel Dennett zei ooit: “De eerste persoon die de auto uitvond was geen monteur; het was een filosoof.” Met dit experiment lijkt het erop dat de geschiedenis zich herhaalt. Filosofen lopen voorop bij het onderzoeken van de implicaties van kunstmatige intelligentie. Dit experiment is slechts een beginpunt voor verder onderzoek naar de aard van AI en het menselijk bewustzijn.

 

Wat denk jij? Vindt u dit experiment fascinerend of verontrustend? Deel je gedachten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.