Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

AI detecteert je emoties door je te scannen met radiosignalen

AI detecteert je emoties door je te scannen met radiosignalen

Go Digital

Wat is er gebeurd? Komt u wel eens thuis van een lange dag werken en wilt u gewoon ontspannen? Nou, binnenkort kan je slimme speaker dat misschien voor je doen. Onderzoekers van de Queen May University of London hebben een neuraal netwerk ontwikkeld dat menselijke emoties kan interpreteren door ze te scannen met radiogolven. Het netwerk is voor 71% accuraat, wat betekent dat het binnenkort gebruikt zou kunnen worden om instellingen op apparaten als slimme speakers en thermostaten automatisch aan te passen op basis van hoe je je voelt.

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Deze technologie zou een grote invloed kunnen hebben op ons dagelijks leven. Stel je voor dat je thuiskomt van een lange dag op het werk en dat je slimme speaker automatisch rustgevende muziek begint te spelen omdat hij weet dat je gestrest bent. Of wat als uw thermostaat de temperatuur zou kunnen aanpassen op basis van of u het warm of koud heeft? Dit soort technologie kan ons leven comfortabeler en gemakkelijker maken.

 

AI kan misschien je emoties herkennen tijdens gesprekken, en de omgang met AI-technologie zou comfortabeler kunnen zijn omdat het algoritme de toon van je stem aanpast op basis van de emoties die je ervaart. Natuurlijk zijn er ook nadelen aan deze technologie, zoals het feit dat zij kan worden gebruikt om mensen op allerlei manieren te beïnvloeden/manipuleren zonder dat zij het weten. Maar het is aan ons hoe we deze technologie gebruiken!

 

Wat denk jij? Zou jij een slimme speaker gebruiken die automatisch instellingen aanpast op basis van je emoties? Laat het ons weten in de commentaren!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.