Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

AI leert Minecraft te spelen door 40.000 uur YouTube te bekijken

AI leert Minecraft te spelen door 40.000 uur YouTube te bekijken

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? In een enorme sprong voorwaarts voor AI-technologie, heeft OpenAI’s nieuwste AI geleerd Minecraft te spelen door 40.000 uur YouTube te bekijken. Dankzij het VPT-algoritme (video pre-training) van het bedrijf kan de AI leren door te kijken. Dit is een grote afwijking van eerdere pogingen om Minecraft-algoritmen te maken, die in een andere omgeving speelden en het equivalent van muis- en toetsenbordacties gebruikten. Met wat aanpassingen was de AI uiteindelijk in staat zijn eigen producten te ontwikkelen en een diamanten houweel te bouwen – een vaardigheid die ongelooflijk nuttig zou zijn in het spel!

 

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Door alleen maar naar een video te kijken, leert het algoritme hoe het werkt en evolueert het zo ver dat het niet meer geprogrammeerd hoeft te worden. Stelt u zich eens voor dat dit soort leertechnieken kan worden gebruikt om saaie routinehandelingen als avondeten koken, uw huis schoonmaken, fabrieksarbeid en postbezorging te automatiseren. Het is geen vergezocht idee, het gebeurt zelfs al. Naarmate de AI-technologie voortschrijdt, zullen we steeds meer voorbeelden zien van hoe automatisering de manier waarop we leven en werken verandert. Het is mogelijk dat vele harde vaardigheden binnenkort kunnen worden gefilmd, gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Hoe veilig is je werk?

 

Wat kunt u doen? Hoewel het fascinerend is om de ontwikkeling van AI-technologie te volgen, is het ook belangrijk om menselijk te blijven. In een wereld waarin machines steeds meer dingen beter kunnen dan wij, is het belangrijker dan ooit om ons te richten op de dingen die ons uniek maken: onze creativiteit, onze emotionele intelligentie en ons vermogen tot empathie. Dit zijn de kwaliteiten die ons zullen helpen ons van de machines te onderscheiden en relevant te blijven in een toekomst die door automatisering wordt gedomineerd.

 

Dus daar heb je het! De volgende keer dat je gedachteloos een video op YouTube bekijkt, bedenk dan dat je zou kunnen helpen om de volgende generatie AI te trainen – wie weet, misschien leer je het wel hoe je een diamanten pikhouweel bouwt! Blijf menselijk, mijn vrienden.

Wat vindt u van deze nieuwste ontwikkeling in de AI-technologie? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.