Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Hoe AI in 2023 economische obstakels zal overwinnen

Hoe AI in 2023 economische obstakels zal overwinnen

 

Ondanks de bezorgdheid over ontslagen in de technologiesector blijven industrie-experts erop vertrouwen dat AI in 2023 op verschillende kritieke gebieden zal blijven floreren. Deze deskundigen benadrukken werkplekautomatisering en mensgerichte AI, datagestuurde AI-besluitvorming en generatieve AI-gebruiksgevallen waarin AI het afgelopen jaar tot bloei is gekomen en dat zal blijven doen ondanks economische problemen.

 

1) Automatisering van de werkplek en mensgerichte AI

Een van de belangrijkste voordelen van AI voor bedrijven is de automatisering van de werkplek. Algoritmen voor machinaal leren kunnen nu taken uitvoeren die traditioneel menselijke input vereisen, waardoor de tijd van werknemers vrijkomt voor meer strategische taken. Deze verschuiving is bedrijven in alle sectoren ten goede gekomen, maar is steeds belangrijker geworden in de nasleep van de economische depressie, omdat bedrijven manieren zoeken om kosten te besparen.

 

2) Datagestuurde AI-besluitvorming

Een ander gebied waarop AI tot bloei is gekomen is datagestuurde besluitvorming. Door gebruik te maken van de enorme hoeveelheden beschikbare gegevens hebben bedrijven beter geïnformeerde beslissingen genomen over alles van productontwikkeling tot marketingstrategieën. Deze gegevensgestuurde aanpak heeft geleid tot betere besluitvorming in alle sectoren en zal een waardevolle troef blijven bij het ingaan van 2023.

 

3) Generatieve AI-gebruiksgevallen

Ten slotte hebben generatieve AI-gebruiksgevallen bedrijven nieuwe groeikansen geboden. Generatieve modellen kunnen worden gebruikt om nieuwe producten of diensten te creëren of nieuwe marketingcampagnes te ontwikkelen. Enkele van ‘s werelds toonaangevende bedrijven hebben dit type AI al toegepast en we verwachten dat in 2023 nog meer bedrijven gebruik zullen maken van generatieve AI.

 

Conclusie:

AI-deskundigen blijven erop vertrouwen dat kunstmatige intelligentie ondanks de economische problemen in populariteit en gebruik zal blijven toenemen. Werkplekautomatisering en mensgerichte AI, datagestuurde besluitvorming en generatieve AI-gebruiksgevallen zijn drie gebieden waarop AI het afgelopen jaar tot bloei is gekomen en dat ook in 2023 zal blijven doen. Ondanks de bezorgdheid over ontslagen in de sector kunstmatige intelligentie (AI) onderstrepen deze industrieleiders dat de AI-innovatie zal doorgaan en dat bedrijven hun budgetten en prioriteiten dienovereenkomstig zullen aanpassen.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.