Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Arkive bouwt ‘s werelds eerste gedecentraliseerde museum

Arkive bouwt ‘s werelds eerste gedecentraliseerde museum

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Wat als het Smithsonian eigendom was van en gecureerd werd door het internet? Dat is de vraag die veel mensen zich stellen als ze over Arkive horen. Arkive is een bedrijf dat ‘s werelds eerste gedecentraliseerde museum bouwt. Dit museum zal worden aangedreven door blockchain-technologie, waardoor stukken dicht bij hun culturele wortels kunnen blijven. Het bedrijf heeft zojuist een financieringsronde van 9,7 miljoen dollar bijeengebracht en heeft de oorspronkelijke octrooien voor ‘s werelds eerste elektronische computer – de ENIAC – gekocht.

 

Stay Human

Wat is deze betekenis, en hoe zal zij onze cultuur en samenleving beïnvloeden? Dit is een zeer interessante vraag, waarover ongetwijfeld nog lang zal worden gedebatteerd. Sommigen geloven dat dit kan leiden tot een meer geglobaliseerde wereld waarin cultuur en geschiedenis gemakkelijker kunnen worden gedeeld. Anderen menen dat dit zou kunnen leiden tot het verlies van culturele identiteit en de homogenisering van de samenleving. Alleen de tijd zal leren wat de werkelijke impact hiervan zal zijn. De decentralisatie van het bezit van grote schatten zal inderdaad gunstig zijn voor de samenleving. Het heeft het potentieel om de rijkdom gelijkmatiger te verdelen en meer culturele integratie mogelijk te maken.

 

De toekomst is gedecentraliseerd

Dit is een spannende tijd voor Arkive en de museumwereld. Wij staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk waarin musea niet langer in handen zijn van een centrale autoriteit, maar van de bevolking. Dit zou kunnen leiden tot verbazingwekkende veranderingen in hoe wij de geschiedenis zien en ermee omgaan. Ik ben benieuwd wat de toekomst voor dit bedrijf en de museumwereld in petto heeft.

 

Denk je dat Arkive een goede zaak doet door ‘s werelds eerste gedecentraliseerde museum te bouwen? Denkt u dat dit kan leiden tot een meer geglobaliseerde wereld waar cultuur en geschiedenis


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.