Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Arkive bouwt 's werelds eerste gedecentraliseerde museum

Arkive bouwt 's werelds eerste gedecentraliseerde museum

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Wat als het Smithsonian eigendom was van en gecureerd werd door het internet? Dat is de vraag die veel mensen zich stellen als ze over Arkive horen. Arkive is een bedrijf dat 's werelds eerste gedecentraliseerde museum bouwt. Dit museum zal worden aangedreven door blockchain-technologie, waardoor stukken dicht bij hun culturele wortels kunnen blijven. Het bedrijf heeft zojuist een financieringsronde van 9,7 miljoen dollar bijeengebracht en heeft de oorspronkelijke octrooien voor 's werelds eerste elektronische computer - de ENIAC - gekocht.

 

Stay Human

Wat is deze betekenis, en hoe zal zij onze cultuur en samenleving beïnvloeden? Dit is een zeer interessante vraag, waarover ongetwijfeld nog lang zal worden gedebatteerd. Sommigen geloven dat dit kan leiden tot een meer geglobaliseerde wereld waarin cultuur en geschiedenis gemakkelijker kunnen worden gedeeld. Anderen menen dat dit zou kunnen leiden tot het verlies van culturele identiteit en de homogenisering van de samenleving. Alleen de tijd zal leren wat de werkelijke impact hiervan zal zijn. De decentralisatie van het bezit van grote schatten zal inderdaad gunstig zijn voor de samenleving. Het heeft het potentieel om de rijkdom gelijkmatiger te verdelen en meer culturele integratie mogelijk te maken.

 

De toekomst is gedecentraliseerd

Dit is een spannende tijd voor Arkive en de museumwereld. Wij staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk waarin musea niet langer in handen zijn van een centrale autoriteit, maar van de bevolking. Dit zou kunnen leiden tot verbazingwekkende veranderingen in hoe wij de geschiedenis zien en ermee omgaan. Ik ben benieuwd wat de toekomst voor dit bedrijf en de museumwereld in petto heeft.

 

Denk je dat Arkive een goede zaak doet door 's werelds eerste gedecentraliseerde museum te bouwen? Denkt u dat dit kan leiden tot een meer geglobaliseerde wereld waar cultuur en geschiedenis


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij