Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Boston Dynamics Atlas Robot kan nu dingen oppakken en gooien

Boston Dynamics Atlas Robot kan nu dingen oppakken en gooien

 

Boston Dynamics, het bedrijf dat bekend staat om het maken van robots die kunnen dansen, salto’s maken en zelfs aan parkour doen, heeft nu zijn Atlas-robot een nieuwe vaardigheid gegeven: het vermogen om voorwerpen op te pakken en te gooien. In een recente videodemo zien we hoe Atlas een gereedschapstas op een steiger draagt en naar een menselijke bouwvakker gooit die op een gesimuleerde bouwplaats staat.

 

Bij deze demonstratie moet Atlas zijn sensoren en een grote verscheidenheid aan mogelijkheden gebruiken om over het terrein te navigeren terwijl hij in balans blijft. In de video pakt de Atlas-robot eerst een grote houten plank op en plaatst die als brug over de bouwplaats. De machine loopt dan over de plank nadat hij de gereedschapstas met twee handen heeft opgepakt.

 

Atlas draait dan en gooit de gereedschapstas voor de voeten van de menselijke bouwvakker. Daarna duwt de machine een houten blok uit de weg en eindigt de demonstratie met een salto van 540 graden om van de bouwplaats af te springen. Deze demonstratie toont het potentieel van Atlas om menselijke bouwvakkers op praktische manieren te helpen bij taken als het dragen en gooien van zware voorwerpen.

 

 

Boston Dynamics stelt dat het doel van het Atlas-project is om uiteindelijk een “ga overal heen, doe alles” machine te creëren die elke menselijke taak kan uitvoeren. Deze video toont niet alleen het vermogen van de robot om specifieke taken uit te voeren, maar benadrukt ook het potentieel van robots om op een dag menselijke werknemers te vervangen. Het is echter belangrijk op te merken dat de Atlas-robot nog steeds een onderzoeksproject is en nog niet te koop is.

 

Hoewel het idee dat robots menselijke werknemers vervangen sommigen zorgen baart, is het essentieel om de potentiële voordelen van robots zoals Atlas in overweging te nemen. Zo kunnen robots bijvoorbeeld werken in gevaarlijke omgevingen die te riskant zijn voor mensen of taken uitvoeren die fysiek te zwaar zijn voor mensen om langdurig uit te voeren. Bovendien kunnen robots zoals Atlas ook worden geprogrammeerd om met mensen samen te werken, waardoor ze waardevolle hulpmiddelen worden voor de bouw en andere zware industrieën.

 

Over het geheel genomen is de videodemo van Atlas die voorwerpen oppakt en gooit een belangrijke stap voorwaarts in de robotica. Het toont het vermogen van de robot om taken uit te voeren die een hoog niveau van vaardigheid en evenwicht vereisen en benadrukt het potentieel van robots om menselijke werknemers in verschillende industrieën bij te staan. Hoewel het idee dat robots menselijke werknemers vervangen zorgwekkend kan zijn, is het essentieel om ook de potentiële voordelen van robots in overweging te nemen. We zijn benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen van Boston Dynamics voor hun robots en hoe die ons zullen helpen in ons dagelijks leven.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.