Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Buenos Aires gaat blockchain en cryptocurrencies gebruiken voor belastingbetalingen

Buenos Aires gaat blockchain en cryptocurrencies gebruiken voor belastingbetalingen

 

Wat is er gebeurd?

Nu bitcoin en andere cryptocurrencies steeds populairder worden, is het geen verrassing dat overheden ze voor verschillende doeleinden willen gaan gebruiken. In Buenos Aires, Argentinië, heeft het stadsbestuur aangekondigd dat het cryptobetalingen zal aanvaarden voor belastingfacturen en burgerprofielen. Dit maakt deel uit van een grotere digitale transformatie-inspanning in de stad die ook blockchain-technologie zal omvatten.

 

Waarom is dit belangrijk?

Dit is een grote stap voorwaarts voor de adoptie van crypto’s, omdat het laat zien dat cryptocurrencies door overheden serieus worden genomen als een levensvatbare vorm van betaling. Dit zou ertoe kunnen leiden dat crypto’s in de toekomst op grotere schaal worden gebruikt, zowel door particulieren als door bedrijven.

 

adoption-crypto-wallets-christan-kromme-speaker-futurist

Centra voor disruptieve innovatie

Als een van ‘s werelds toonaangevende centra voor disruptieve innovatie is Buenos Aires altijd op zoek naar manieren om de curve voor te blijven. Dus als het gaat om het omarmen van opkomende technologieën zoals blockchain en virtuele valuta, kiest de stad voor een proactieve aanpak. Deze week werd aangekondigd dat Buenos Aires cryptocurrency gaat accepteren als betaalmiddel voor gemeentelijke belastingen, als onderdeel van haar grotere digitale transformatie-initiatief.

 

Een trend naar crypto adoptie

Deze gedurfde stap betekent een belangrijke verschuiving in de manier waarop steden de invoering van technologie benaderen. Door zijn deuren te openen voor ontwrichtende blockchainplatforms en cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en andere, geeft Buenos Aires blijk van zijn toewijding aan innovatie en zijn gretigheid om nieuwe trends te omarmen. En met duizenden bedrijven en miljoenen burgers die zullen profiteren van deze baanbrekende verschuiving, is het duidelijk dat de Argentijnse hoofdstad in de voorhoede staat van een groeiende trend naar crypto adoptie.

 

Of het nu gaat om een verhoogde efficiëntie en lagere kosten voor bedrijven of een gemakkelijkere toegang tot belangrijke diensten voor burgers, er zijn tal van redenen waarom de sprong van Buenos Aires in de cryptosfeer een zege is voor alle betrokkenen. Dus als u op zoek bent naar de voorhoede van de invoering van technologie in steden over de hele wereld, kijk dan niet verder dan het bruisende Buenos Aires – de thuisbasis van disruptieve innovatie op elke straathoek!

 

Het zal interessant zijn om te zien hoe dit uitpakt en of andere regeringen dit voorbeeld volgen. Voor nu is het een goed teken voor de toekomst van crypto adoptie. Denkt u dat meer overheden cryptobetalingen zullen gaan accepteren? Laat het ons weten in de commentaren!

 

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.