Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Deze Californische kas wordt bestuurd door AI en robots

Deze Californische kas wordt bestuurd door AI en robots

 

Wat is er gebeurd?

Het is geen geheim dat conventionele landbouw slecht is voor het milieu. Maar wat als er een manier was om robots en kunstmatige intelligentie te gebruiken om de landbouw duurzamer te maken? Dat is het doel van Iron Ox, een startup gevestigd in Noord-Californië. Hun doel is om de negatieve effecten van de conventionele landbouw te verminderen, en ze doen dat met behulp van een behoorlijk coole technologie!

 

Hoe doen ze het? Iron Ox gebruikt robots om te helpen bij verschillende taken op de boerderij, van planten en oogsten tot het sorteren en verpakken van producten. Ze gebruiken ook kunstmatige intelligentie om gegevens te volgen en de groeiomstandigheden te optimaliseren. Daardoor kunnen zij minder hulpbronnen gebruiken en toch groenten en fruit van hoge kwaliteit produceren.

 

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Als het gaat om de duurzaamheid van ons voedselsysteem, schiet het conventionele landbouwmodel jammerlijk tekort. Het vergt een exorbitante hoeveelheid hulpbronnen en produceert enorme hoeveelheden afval, om nog maar te zwijgen van alle vervuiling en broeikasgassen die het gevolg zijn van deze grotendeels niet-duurzame vorm van landbouw. Maar gelukkig is er een nieuwe startup op de scène die werkt aan een revolutie van het model, met behulp van robottechnologie en kunstmatige intelligentie om de efficiëntie te verbeteren en afval te verminderen op een echt duurzame manier.

 

De startup heet Iron Ox, en het is ontstaan uit het besef dat de conventionele Amerikaanse landbouw niet langer op de huidige voet kon doorgaan. Met behulp van robotlandbouwers en AI-software helpt Iron Ox boeren gewassen van hogere kwaliteit te produceren met minder gebruik van natuurlijke hulpbronnen. En het beste van alles is misschien nog wel dat ze dat allemaal kunnen doen zonder onderweg kostbaar fruit of kostbare groenten te verspillen! Met meer duurzame opties zoals deze, kunnen we eindelijk beginnen af te stappen van ons huidige milieuverwoestende landbouwsysteem en overgaan op een systeem dat de gezondheid van onze planeet op lange termijn echt ondersteunt. Dus laten we onze krachten bundelen en startups als Iron Ox steunen – zij zijn de sleutel tot een duurzamere voedseltoekomst voor ons allemaal.

 

iron-ox-robot-christan-kromme-speaker-futurist

 

 

Wat betekent dit voor de toekomst van de landbouw?

Als Iron Ox succesvol is, kan dat grote dingen betekenen voor de duurzaamheid van onze voedselvoorziening. Het is een spannende tijd voor degenen die zich inzetten voor een duurzamere landbouw!

Wat denk jij? Denkt u dat dit soort technologie kan helpen de landbouw duurzamer te maken? Laat het ons weten in de commentaren!


Auteur: Christian Kromme

Voor Ontwrichtende Inspiratie Dagelijks

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.