Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

De toekomst is helder en transparant voor zonne-energie

De toekomst is helder en transparant voor zonne-energie

 

Bijna-onzichtbare zonnecellen

Zonnepanelen krijgen vaak het slechte imago van huizen en bedrijven. Maar dit zou wel eens kunnen veranderen. Een onderzoeksgroep heeft een zeer transparante zonnecel vervaardigd met een 2D-atoomblad. Deze bijna onzichtbare zonnecellen bereiken een gemiddelde zichtbare transparantie van 79%, wat betekent dat ze in theorie overal kunnen worden geplaatst – ramen van gebouwen, de voorkant van auto’s en zelfs de menselijke huid. Wetenschappers hebben lang getracht transparante zonnecellen te ontwikkelen, maar de geschikte materialen bestonden tot nu toe niet.

 

De implicaties van deze technologie zijn enorm

We zouden een toekomst kunnen zien waarin zonnepanelen niet langer een doorn in het oog zijn, maar in plaats daarvan op esthetische en milieuvriendelijke wijze in ons dagelijks leven worden geïntegreerd. Bovendien heeft deze technologie het potentieel om het omzettingsrendement van zonnecellen tot 1000 maal te verhogen. Dit zou van zonne-energie eindelijk een levensvatbaar alternatief kunnen maken voor traditionele vormen van energieopwekking zoals steenkool en olie.

 

Potentieel 1000x grotere vermogensconversie

Zeer transparante zonnecellen hebben een 1000x hoger omzettingsrendement. Zonnepanelen krijgen vaak het slechte imago van huizen en bedrijven. Maar dit zou wel eens kunnen veranderen. Een onderzoeksgroep heeft een zeer transparante zonnecel vervaardigd met een 2D-atoomblad. Deze bijna onzichtbare zonnecellen bereiken een gemiddelde zichtbare transparantie van 79%, wat betekent dat ze in theorie overal kunnen worden geplaatst – ramen van gebouwen, de voorkant van auto’s en zelfs op de menselijke huid. Wetenschappers hebben lang getracht transparante zonnecellen te ontwikkelen, maar geschikte materialen bestonden tot nu toe niet.

 

transparant zonnepaneel Christan-kromme-Speaker-Futurist

 

De implicaties van deze technologie zijn immens. We zouden een toekomst kunnen zien waarin zonnepanelen niet langer een doorn in het oog zijn, maar op een esthetisch verantwoorde en milieuvriendelijke manier in ons dagelijks leven worden geïntegreerd. Bovendien heeft deze technologie het potentieel om het omzettingsrendement van zonnecellen tot 1000 maal te verhogen. Hierdoor zou zonne-energie eindelijk een levensvatbaar alternatief kunnen worden voor traditionele vormen van energieopwekking, zoals steenkool en olie.

 

Beleidsmakers moeten deze nieuwe technologie zien als het bewijs dat investeren in hernieuwbare energie de moeite waard is; bedrijven moeten gaan onderzoeken hoe zij zonnepanelen in hun producten kunnen integreren; particulieren moeten geïnspireerd worden om van hun regeringsvertegenwoordigers meer opties voor hernieuwbare energie te eisen. Deze nieuwe ontwikkeling betekent een belangrijke doorbraak in de technologie voor hernieuwbare energie. Hernieuwbare energiebronnen zijn te lang beschouwd als minderwaardig aan fossiele brandstoffen voor het opwekken van elektriciteit. Deze nieuwe ontwikkeling kan dat allemaal veranderen. Als we een manier kunnen vinden om deze transparante zonnecellen in massa te produceren, kunnen we eindelijk zien dat hernieuwbare energiebronnen de fossiele brandstoffen inhalen als onze primaire energiebron.

 

Er zijn veel meer toepassingen voor deze nieuwe technologie dan alleen het opwekken van elektriciteit. Het leger heeft al belangstelling getoond voor het gebruik van dit soort cellen om voertuigen en apparatuur die gecamoufleerd moeten worden, van energie te voorzien. Deze nieuwe ontwikkeling herinnert ons er opnieuw aan dat we moeten blijven investeren in hernieuwbare energie om onze ecologische toekomst veilig te stellen.

 

Conclusie:

De toekomst is rooskleurig voor zonne-energie! Met deze nieuwe ontwikkeling in transparante zonnecellen hebben we het potentieel om het omzettingsrendement tot 1000x te verhogen! Dit betekent dat we van zonne-energie eindelijk een levensvatbaar alternatief kunnen maken voor traditionele vormen van energieopwekking, zoals kolen en olie! Bovendien heeft deze technologie vele toepassingen buiten de elektriciteitsopwekking – waaronder camouflage voor militaire voertuigen! We moeten blijven investeren in hernieuwbare energie als we onze ecologische toekomst veilig willen stellen!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.