Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Diamanten wafer kan evenveel gegevens opslaan als 1 miljard Blu-ray-schijven

Diamanten wafer kan evenveel gegevens opslaan als 1 miljard Blu-ray-schijven

 

Wat is er gebeurd?

Een diamant is voor altijd, althans dat is wat ze zeggen. Maar nu kan diamant ook opslag voor een leven aan gegevens betekenen. Adamant Namiki Precision Jewel Co. heeft een diamanten wafer gemaakt waarop 1 miljard Blu-ray disks met gegevens kunnen worden opgeslagen. Dat staat gelijk aan alle mobiele data die in één dag in de wereld wordt verspreid! De zuiverheid van de met dit proces geproduceerde diamanten zou het mogelijk kunnen maken het materiaal te gebruiken in kwantumcomputers, kwantumgeheugen en kwantumdetectieapparatuur.

 

diamond-data-storage-christan-kromme-speaker-futurist

 

Waarom is dit belangrijk?

Deze diamantwafel heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de gegevensopslag. Het kan niet alleen meer gegevens opslaan dan ooit tevoren, maar het kan dit ook doen met een grotere zuiverheid en stabiliteit. Dit maakt het een veelbelovende kandidaat voor gebruik in kwantumcomputers, waarvan wordt gezegd dat zij de volgende generatie van computers vormen. Kwantumcomputers zouden bepaalde taken, zoals machinaal leren en gegevensanalyse, veel sneller en efficiënter kunnen uitvoeren dan traditionele computers.

De diamantwafel is ook belangrijk voor gegevensopslag omdat hij milieuvriendelijker is. Traditionele methoden voor gegevensopslag, zoals harde schijven en tapedrives, vergen veel energie om te werken. Ze produceren ook veel warmte en kunnen schadelijke chemicaliën in het milieu brengen. Diamantwafers daarentegen zijn veel energie-efficiënter en genereren zeer weinig warmte of emissies.

 

Wat is het volgende?

Adamant Namiki blijft werken aan de verbetering van het diamantwaferproces. Het bedrijf werkt ook aan de ontwikkeling van toepassingen voor kwantumcomputers. Gehoopt wordt dat diamanten wafers uiteindelijk zullen worden gebruikt in een verscheidenheid van kwantumcomputerprojecten.

Deze diamantwafel is een opwindende ontwikkeling met het potentieel om de manier waarop we gegevens opslaan, te veranderen. Het is milieuvriendelijker, kan meer gegevens opslaan dan ooit tevoren en heeft het potentieel om te worden gebruikt in quantumcomputers. We zullen dit verhaal blijven volgen naarmate het zich ontwikkelt. Diamant data-opslag zou de volgende grote stap in computergebruik kunnen zijn. Blijf op de hoogte!

 

Wat denk jij?

Denk je dat diamant data opslag een goed idee is? Zou u graag zien dat kwantumcomputers op grotere schaal worden gebruikt? Laat ons weten wat je denkt in de commentaren hieronder! Bedankt voor het lezen!

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.