Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Diamanten wafer kan evenveel gegevens opslaan als 1 miljard Blu-ray-schijven

Diamanten wafer kan evenveel gegevens opslaan als 1 miljard Blu-ray-schijven

 

Wat is er gebeurd?

Een diamant is voor altijd, althans dat is wat ze zeggen. Maar nu kan diamant ook opslag voor een leven aan gegevens betekenen. Adamant Namiki Precision Jewel Co. heeft een diamanten wafer gemaakt waarop 1 miljard Blu-ray disks met gegevens kunnen worden opgeslagen. Dat staat gelijk aan alle mobiele data die in één dag in de wereld wordt verspreid! De zuiverheid van de met dit proces geproduceerde diamanten zou het mogelijk kunnen maken het materiaal te gebruiken in kwantumcomputers, kwantumgeheugen en kwantumdetectieapparatuur.

 

diamond-data-storage-christan-kromme-speaker-futurist

 

Waarom is dit belangrijk?

Deze diamantwafel heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de gegevensopslag. Het kan niet alleen meer gegevens opslaan dan ooit tevoren, maar het kan dit ook doen met een grotere zuiverheid en stabiliteit. Dit maakt het een veelbelovende kandidaat voor gebruik in kwantumcomputers, waarvan wordt gezegd dat zij de volgende generatie van computers vormen. Kwantumcomputers zouden bepaalde taken, zoals machinaal leren en gegevensanalyse, veel sneller en efficiënter kunnen uitvoeren dan traditionele computers.

De diamantwafel is ook belangrijk voor gegevensopslag omdat hij milieuvriendelijker is. Traditionele methoden voor gegevensopslag, zoals harde schijven en tapedrives, vergen veel energie om te werken. Ze produceren ook veel warmte en kunnen schadelijke chemicaliën in het milieu brengen. Diamantwafers daarentegen zijn veel energie-efficiënter en genereren zeer weinig warmte of emissies.

 

Wat is het volgende?

Adamant Namiki blijft werken aan de verbetering van het diamantwaferproces. Het bedrijf werkt ook aan de ontwikkeling van toepassingen voor kwantumcomputers. Gehoopt wordt dat diamanten wafers uiteindelijk zullen worden gebruikt in een verscheidenheid van kwantumcomputerprojecten.

Deze diamantwafel is een opwindende ontwikkeling met het potentieel om de manier waarop we gegevens opslaan, te veranderen. Het is milieuvriendelijker, kan meer gegevens opslaan dan ooit tevoren en heeft het potentieel om te worden gebruikt in quantumcomputers. We zullen dit verhaal blijven volgen naarmate het zich ontwikkelt. Diamant data-opslag zou de volgende grote stap in computergebruik kunnen zijn. Blijf op de hoogte!

 

Wat denk jij?

Denk je dat diamant data opslag een goed idee is? Zou u graag zien dat kwantumcomputers op grotere schaal worden gebruikt? Laat ons weten wat je denkt in de commentaren hieronder! Bedankt voor het lezen!

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij