Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

De digitale ambtenaar van Estland: De Siri-achtige digitale assistent die de burgers zal helpen

De digitale ambtenaar van Estland: De Siri-achtige digitale assistent die de burgers zal helpen

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? In mei 2022 zal het nieuwste personeelslid van Estland beginnen met het verlenen van gepersonaliseerde bijstand aan burgers wanneer zij gebruik maken van overheidsdiensten. In Estland zijn digitale ambtenaren een realiteit aan het worden. De digitale assistent, die vergelijkbaar is met Siri op de iPhone, zal burgers helpen bij alledaagse taken zoals het indienen van aanvragen en het doen van betalingen. Het zal ook pro-actief contact opnemen met mensen om hen eraan te herinneren dat zij hun rijbewijs moeten verlengen, een geboorte moeten laten registreren of hun belastingen moeten aangeven.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk voor mensen? In een wereld waarin steeds meer digitaal wordt gewerkt, is het belangrijk dat de overheid bijblijft. Deze digitale assistent zal de tijd die mensen besteden aan administratieve taken helpen verminderen en belooft de overheid miljoenen euro’s aan kosten te besparen.

 

De digitale ambtenaar maakt een einde aan de bureaucratie en bespaart de overheid tegelijkertijd duizenden euro’s aan administratieve kosten. Dit is een enorme stap in de richting van een overheid die meer mens- en burgergericht is, efficiënter werkt en gemakkelijker door de burger kan worden gebruikt.

 

Wat is het volgende? Naarmate digitale ambtenaren meer gemeengoed worden, kunnen we verwachten dat ze complexere taken op zich zullen nemen. In de toekomst zouden digitale ambtenaren burgers bijvoorbeeld kunnen helpen bij het invullen van hun belastingen of het aanvragen van een hypotheek. De mogelijkheden zijn eindeloos en de digitale ambtenaar zal het leven van burgers over de hele wereld zeker gemakkelijker maken.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.