Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Dyson stapt in robotica met ambitie om afwas, speelgoed, sofa's schoon te maken.

Dyson stapt in robotica met ambitie om afwas, speelgoed, sofa's schoon te maken

Go Digital

Wat is er gebeurd? Dyson begeeft zich op het gebied van robotica met een bijzonder ambitieus programma. Afwassen, speelgoed opbergen en een bank schoonmaken zijn slechts enkele van de huishoudelijke taken die een toekomstige autonome robot van Dyson op een dag zou kunnen uitvoeren. De Britse fabrikant, die gespecialiseerd is in hoogwaardige huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, luchtzuiveraars en de Supersonic haardroger, begeeft zich op robotgebied met als doel ons leven thuis gemakkelijker te maken.

 

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Hoe zal dit de mensen en de planeet beïnvloeden? Zoals Dyson CEO Max Conze opmerkt, is de robotrevolutie al aan de gang in de productie en logistiek. De volgende stap is volgens hem om robotica in huis te brengen om huishoudelijke taken te automatiseren. Dit klinkt misschien als een dystopische toekomst uit The Jetsons (of Black Mirror), maar we mogen niet vergeten dat robots ontworpen zijn om mensen aan te vullen en te helpen, niet om ze te vervangen. Uw robot kan voortaan de afwas doen, maar u blijft nodig om de liefdevolle aanraking (en conversatie) te geven die alleen een mens kan geven.

 

Vooruit kijken

Wat is het volgende? Wat zijn de gevolgen? Dyson is slechts een van de vele bedrijven die aan huishoudrobots werken, en het is nog vroeg dag. Maar naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, kunnen we verwachten dat steeds meer van deze robothelpers hun intrede doen in onze huizen. In de tussentijd, moeten we gewoon zelf blijven afwassen. Maar zou het niet leuk zijn als we een robot hadden om ons daarbij te helpen?

 

Wat denk je van huisrobots? Zou u een robothelper in uw huis verwelkomen? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
3dscanning
5G
Ai
AItutor
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
AutoGPT
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij