Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Dyson stapt in robotica met ambitie om afwas, speelgoed, sofa’s schoon te maken.

Dyson stapt in robotica met ambitie om afwas, speelgoed, sofa’s schoon te maken

Go Digital

Wat is er gebeurd? Dyson begeeft zich op het gebied van robotica met een bijzonder ambitieus programma. Afwassen, speelgoed opbergen en een bank schoonmaken zijn slechts enkele van de huishoudelijke taken die een toekomstige autonome robot van Dyson op een dag zou kunnen uitvoeren. De Britse fabrikant, die gespecialiseerd is in hoogwaardige huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers, luchtzuiveraars en de Supersonic haardroger, begeeft zich op robotgebied met als doel ons leven thuis gemakkelijker te maken.

 

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Hoe zal dit de mensen en de planeet beïnvloeden? Zoals Dyson CEO Max Conze opmerkt, is de robotrevolutie al aan de gang in de productie en logistiek. De volgende stap is volgens hem om robotica in huis te brengen om huishoudelijke taken te automatiseren. Dit klinkt misschien als een dystopische toekomst uit The Jetsons (of Black Mirror), maar we mogen niet vergeten dat robots ontworpen zijn om mensen aan te vullen en te helpen, niet om ze te vervangen. Uw robot kan voortaan de afwas doen, maar u blijft nodig om de liefdevolle aanraking (en conversatie) te geven die alleen een mens kan geven.

 

Vooruit kijken

Wat is het volgende? Wat zijn de gevolgen? Dyson is slechts een van de vele bedrijven die aan huishoudrobots werken, en het is nog vroeg dag. Maar naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, kunnen we verwachten dat steeds meer van deze robothelpers hun intrede doen in onze huizen. In de tussentijd, moeten we gewoon zelf blijven afwassen. Maar zou het niet leuk zijn als we een robot hadden om ons daarbij te helpen?

 

Wat denk je van huisrobots? Zou u een robothelper in uw huis verwelkomen? Laat het ons weten in de commentaren hieronder.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.