Menu
Would you like to get notifications from Christian?

Disruptive Inspiration Daily

Een nieuwe bionische alvleesklier levert zelf de juiste dosis insuline af

Een nieuwe bionische alvleesklier levert zelf de juiste dosis insuline af

 

Geautomatiseerde insulinetoediening

Uit een nieuw klinisch onderzoek is gebleken dat een apparaat voor automatische insulinetoediening, iLet, volwassenen en kinderen met diabetes helpt om hun bloedglucosespiegel gezond te houden. In de studie, die werd gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, stelden de onderzoekers vast dat het draagbare apparaat beter was in het beheren van de bloedglucosespiegel dan de bestaande standaardmethoden.

 

Dit is uitstekend nieuws voor de meer dan 30 miljoen Amerikanen met diabetes en de naar schatting 84 miljoen volwassenen met prediabetes. Het iLet-apparaat kan de levenskwaliteit van mensen met diabetes mogelijk verbeteren en hen helpen sommige van de ernstige gezondheidscomplicaties die met de ziekte gepaard gaan, te voorkomen.

 

Hoe het iLet-apparaat werkt

De iLet is een draagbaar apparaat dat als een pleister op het lichaam wordt gedragen. Het controleert de bloedsuikerspiegel van de gebruiker en levert insuline wanneer dat nodig is. Het apparaat is geprogrammeerd om een gezonde bloedsuikerspiegel te handhaven door gedurende de dag kleine hoeveelheden insuline toe te dienen, en grotere doses wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld na een maaltijd).

Aan de klinische proef namen volwassenen en kinderen deel die ofwel meerdere dagelijkse insuline-injecties ofwel een insulinepomp gebruiken. De deelnemers werden willekeurig toegewezen om ofwel het iLet-apparaat ofwel hun gebruikelijke insulinetoedieningsmethode te gebruiken. Na zes maanden stelden de onderzoekers vast dat de groep die het iLet-apparaat gebruikte, significant lagere gemiddelde bloedsuikerwaarden had dan de groep die de standaardzorg gebruikte. Bovendien had de iLet-groep ook minder episodes van hypoglykemie (lage bloedsuiker). Het iLet-apparaat is nog niet op de markt verkrijgbaar, maar zal naar verwachting later dit jaar ter goedkeuring aan de FDA worden voorgelegd. Als het door de FDA wordt goedgekeurd, zal het de behandeling van diabetes aanzienlijk bevorderen.

Conclusie

De resultaten van deze klinische proef zijn veelbelovend en wijzen erop dat het iLet-apparaat binnenkort beschikbaar zou kunnen zijn om mensen met diabetes te helpen hun aandoening doeltreffender te beheren. Dit zou een aanzienlijke vooruitgang betekenen in de behandeling van diabetes en de levenskwaliteit van miljoenen mensen kunnen verbeteren.

 

Bron voor onderzoek: https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2205225


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Disruptive Inspiration Daily

De laatste disruptieve trends met convergerende technologieën die uw leven zullen veranderen!

filter-icon

Filter onderwerpen

2030
3D
3D scannen
3D-printen
5G
Ai
algoritmen
AlphaFold
AR
architectuur
art
augmentatie
Augmented Intelligence
Augmented Reality
automatisering
Automatisering en autonomie
autonoom
avatar
Batterij
beeldvorming
beton
bewustzijn
Biomimicry
bitcoin
Blockchain
boerderij
bouw
bouwmaterialen
carbonnegatief
ChatGPT