Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Een nieuwe bionische alvleesklier levert zelf de juiste dosis insuline af

Een nieuwe bionische alvleesklier levert zelf de juiste dosis insuline af

 

Geautomatiseerde insulinetoediening

Uit een nieuw klinisch onderzoek is gebleken dat een apparaat voor automatische insulinetoediening, iLet, volwassenen en kinderen met diabetes helpt om hun bloedglucosespiegel gezond te houden. In de studie, die werd gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, stelden de onderzoekers vast dat het draagbare apparaat beter was in het beheren van de bloedglucosespiegel dan de bestaande standaardmethoden.

 

Dit is uitstekend nieuws voor de meer dan 30 miljoen Amerikanen met diabetes en de naar schatting 84 miljoen volwassenen met prediabetes. Het iLet-apparaat kan de levenskwaliteit van mensen met diabetes mogelijk verbeteren en hen helpen sommige van de ernstige gezondheidscomplicaties die met de ziekte gepaard gaan, te voorkomen.

 

Hoe het iLet-apparaat werkt

De iLet is een draagbaar apparaat dat als een pleister op het lichaam wordt gedragen. Het controleert de bloedsuikerspiegel van de gebruiker en levert insuline wanneer dat nodig is. Het apparaat is geprogrammeerd om een gezonde bloedsuikerspiegel te handhaven door gedurende de dag kleine hoeveelheden insuline toe te dienen, en grotere doses wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld na een maaltijd).

Aan de klinische proef namen volwassenen en kinderen deel die ofwel meerdere dagelijkse insuline-injecties ofwel een insulinepomp gebruiken. De deelnemers werden willekeurig toegewezen om ofwel het iLet-apparaat ofwel hun gebruikelijke insulinetoedieningsmethode te gebruiken. Na zes maanden stelden de onderzoekers vast dat de groep die het iLet-apparaat gebruikte, significant lagere gemiddelde bloedsuikerwaarden had dan de groep die de standaardzorg gebruikte. Bovendien had de iLet-groep ook minder episodes van hypoglykemie (lage bloedsuiker). Het iLet-apparaat is nog niet op de markt verkrijgbaar, maar zal naar verwachting later dit jaar ter goedkeuring aan de FDA worden voorgelegd. Als het door de FDA wordt goedgekeurd, zal het de behandeling van diabetes aanzienlijk bevorderen.

Conclusie

De resultaten van deze klinische proef zijn veelbelovend en wijzen erop dat het iLet-apparaat binnenkort beschikbaar zou kunnen zijn om mensen met diabetes te helpen hun aandoening doeltreffender te beheren. Dit zou een aanzienlijke vooruitgang betekenen in de behandeling van diabetes en de levenskwaliteit van miljoenen mensen kunnen verbeteren.

 

Bron voor onderzoek: https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2205225


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.