Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Elektronica aangedreven door zeewier: Algen kunnen kleine apparaten van stroom voorzien

Elektronica aangedreven door zeewier: Algen kunnen kleine apparaten van stroom voorzien

Go Digital

Wat is er gebeurd? Het is geen geheim dat we alternatieve energiebronnen moeten vinden nu de wereld afstapt van fossiele brandstoffen. Microprocessoren worden steeds vaker gebruikt in kleine apparaten, en nu hebben onderzoekers een manier gevonden om ze van energie te voorzien door gebruik te maken van zeewier. Algen produceren een stroom wanneer zij fotosynthetiseren, die kan worden opgevangen en gebruikt om een microprocessor of een ander klein apparaat van stroom te voorzien. Dit biedt een interessante nieuwe mogelijkheid om kleine elektronica van stroom te voorzien zonder gebruik te maken van traditionele methoden zoals batterijen of zonne-energie.

 

 

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? De onderzoekers wijzen erop dat naarmate de wereldbevolking van kleine gadgets tegen 2035 de triljoen nadert, de vraag naar lithium drie keer groter zal zijn dan het aanbod, als gevolg van de milieuschade die wordt veroorzaakt door batterijen die met gevaarlijke materialen worden vervaardigd.

 

Wat zullen de gevolgen zijn voor de mens en onze planeet? Nu we steeds meer in een digitale wereld terechtkomen en omringd worden door kleine apparaten (IoT), is het belangrijk om hernieuwbare en duurzame energiebronnen te vinden om onze apparaten van stroom te voorzien. Zeewier is een veel voorkomende en overvloedige algensoort, waardoor het een veelbelovende kandidaat is voor de aandrijving van kleine elektronica. Dit kan een grote invloed hebben op de manier waarop we onze apparaten in de toekomst van energie voorzien, en onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen helpen verminderen.

Wat is het volgende?

Dit is een opwindende nieuwe ontwikkeling in de wereld van alternatieve energie, en het zal interessant zijn om te zien hoe deze zich ontwikkelt. Elektronica aangedreven door zeewier bevindt zich nog in het beginstadium van het onderzoek, maar als het succes heeft, kan het een grote impact hebben op de manier waarop wij onze apparaten van energie voorzien.

Denkt u dat algen kleine apparaten van energie kunnen voorzien? Over welke toepassingen van deze technologie bent u het meest enthousiast? Laat het ons weten.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.