Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Equitisme: Het nieuwe model voor de samenleving dat de ongelijkheid van rijkdom en inkomen kan aanpakken

Equitisme: Het nieuwe model voor de samenleving dat de ongelijkheid van rijkdom en inkomen kan aanpakken

Go Digital

Wat is er gebeurd? Equitisme is een nieuw model voor de samenleving dat de ongelijkheid van rijkdom en inkomen kan aanpakken. De Amerikaanse serieondernemer en investeerder Marc Lore is begonnen aan zijn grootste onderneming tot nu toe – Telosa, een stad die hij van de grond af aan aan het opbouwen is om het Equitisme te testen. De voorgestelde stad zal “open, eerlijk en inclusief” zijn en wil iets doen aan de huidige ongelijkheid, die de verschillen in rijkdom en inkomen alleen maar heeft vergroot.

equitisme-model-2-christan-kromme-spreker-futurist.

equitisme-model-2-christan-kromme-spreker-futurist

Stay Human

Waarom is dit belangrijk en hoe zal dit de mensen en onze samenleving beïnvloeden? Equitisme is belangrijk omdat het de mogelijkheid biedt de ongelijkheid van rijkdom en inkomen aan te pakken, die een groot probleem is in onze samenleving. Als Equitism een succes wordt, kan het een model worden voor andere steden en uiteindelijk helpen de kloof tussen arm en rijk te dichten.

 

De bron van de kloof tussen rijk en arm is natuurlijk veel fundamenteler, en wij moeten eerst deze onderliggende oorzaken aanpakken om vooruitgang in deze richting te boeken. Equitisme ontneemt het gesprek over de relevantie van deze kwestie echter niet.

 

“Voor alle duidelijkheid, we bouwen geen privé-stad of een politiek utopia. Het is ook geen project dat ons persoonlijk iets oplevert. Maar we zijn er ongelooflijk trots op dat we mensen centraal stellen. We zijn begonnen met een missie en een reeks waarden – open, eerlijk, inclusief – en we zullen aantoonbare stappen zetten om deze waarden beter na te leven dan welke andere stad ter wereld ook,” aldus Lore Lore.

 

De stad zal een efficiënt watersysteem hebben dat onafhankelijk is van regenwater, autonome auto’s als onderdeel van een collectief en actief vervoerssysteem om de reistijd voor woon-werkverkeer te verminderen, een onderwijssysteem van hoge kwaliteit, diverse woonkeuzes die voor iedereen toegankelijk zijn door middel van inclusieve zonering, en betaalbare en duurzame woningen met gemengde inkomens; veilige openbare ruimten met inheemse vegetatie; en meer, volgens de ontwikkelaars van Telosa.

 

Wat zijn uw gedachten over Equitism? Denkt u dat het een stap in de goede richting is om rijkdom en inkomensongelijkheid aan te pakken? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.