Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Facebook’s 2.0 Codec Avatars worden zo realistisch dat ze griezelig zijn

Facebook’s 2.0 Codec Avatars worden zo realistisch dat ze griezelig zijn

 

Wat is er gebeurd?

Facebook’s ‘Codec Avatars’ worden zo realistisch, dat ze mensen de stuipen op het lijf jagen. De avatars, die zijn gebaseerd op geavanceerde technieken voor machinaal leren, worden gegenereerd met behulp van een gespecialiseerde opname-installatie met 171 camera’s. Zij kunnen dan in real-time worden aangestuurd door een prototype VR-headset met vijf camera’s; twee interne beelden van elk oog en drie externe beelden van het ondergezicht.

 

 

Waarom is dit belangrijk?

Dit is belangrijk omdat het laat zien hoe ver de VR-technologie de afgelopen jaren is gekomen. De avatars zijn zo realistisch dat zij eventueel kunnen worden gebruikt om echte mensen te vervangen in bepaalde situaties, zoals zakelijke bijeenkomsten of conferenties. Dit zou een aantal voordelen hebben, zoals lagere reiskosten en meer efficiëntie. Het zal ook de communicatie in de digitale wereld natuurlijker en menselijker doen aanvoelen. Natuurlijk gaat er niets boven een ontmoeting in de echte wereld, maar als de afstand te groot is of de tijd te kort, kunnen VR-avatars de op één na beste oplossing zijn.

 

 

 

Wat betekent dit voor de toekomst?

Dit betekent dat we in de toekomst meer realistische VR avatars kunnen verwachten. Naarmate de technologie verbetert, zullen de avatars steeds levensechter worden, tot ze niet meer van echte mensen te onderscheiden zijn. Dit heeft het potentieel om de manier te veranderen waarop wij in de digitale wereld met elkaar communiceren en interageren, en ook de manier waarop wij zaken doen.

Het zal ook een enorme impact hebben op de amusementsindustrie, met realistische avatars die worden gebruikt in films, tv-programma’s en videospelletjes. Nu avatars steeds realistischer worden, is het slechts een kwestie van tijd voordat ze mainstream worden. Dit zou een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop wij leven en werken, en de dingen gemakkelijker en handiger kunnen maken voor alle betrokkenen.

 

Wat denk jij? Vindt u dat Facebooks ‘Codec Avatars’ te realistisch worden? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor Dagelijkse Disruptieve Inspiratie

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.