Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Nieuw onderzoek toont aan hoe geluid kan worden gebruikt om objecten te laten zweven, wat leidt tot vooruitgang in virtual reality, 3D-printen, en nog veel meer!

Nieuw onderzoek toont aan hoe geluid kan worden gebruikt om objecten te laten zweven, wat leidt tot vooruitgang in virtual reality, 3D-printen, en nog veel meer!

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Wie had ooit gedacht dat geluid gebruikt kon worden om voorwerpen te laten zweven? Het lijkt wel iets uit een science fiction film! Maar dit is wel wat onderzoekers van het University College London (UCL) hebben weten te bereiken. Zij hebben voor het eerst aangetoond hoe geluid kan worden gebruikt om voorwerpen te laten zweven op de manier die traditioneel in films en TV-shows wordt gezien. Dit opent mogelijkheden voor meer geavanceerd interactief entertainment via virtuele realiteit en gemengde realiteit in themaparken, speelhallen en musea.

 

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? Dit onderzoek is belangrijk omdat het een revolutie in de virtuele realiteit teweeg kan brengen en de huidige fabricagemethoden kan verbeteren. De techniek zou ook een verbetering kunnen inhouden ten opzichte van de bestaande printmethoden, doordat fabrikanten meer gesofisticeerde voorwerpen van meerdere materialen kunnen maken, in tegenstelling tot de laag-voor-laag-benadering met één materiaal die momenteel wordt gebruikt. Sound levitation biedt de mogelijkheid om simulaties in de echte wereld volledig te laten opgaan zonder dat daarvoor onhandige headsets of brillen nodig zijn.

zwevende-voorwerpen-met-1-Christan-kromme-Spreker-Futurist

zwevende-voorwerpen-met-1-Christan-kromme-Spreker-Futurist

 

Wat is het volgende?

In welke bedrijfstakken zou deze technologie kunnen worden gebruikt? De potentiële toepassingen van deze technologie zijn enorm en gevarieerd. Geluidsnivellering heeft het potentieel om te worden gebruikt in virtuele realiteit, gaming, fabricage en zelfs gezondheidszorg. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij zijn benieuwd naar de nieuwe innovaties die de geluidsnivellering in de toekomst zal brengen!

 

Denk je dat geluid levitatie een stap in de goede richting is? Voor welke andere toepassingen denkt u dat deze technologie kan worden gebruikt? Laat ons weten wat je denkt in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.