Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

GEN1: De volgende stap in generatieve AI

GEN1: De volgende stap in generatieve AI

 

Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om nieuwe inhoud te genereren is een van de meest opwindende onderzoeksgebieden van de afgelopen jaren. Dankzij de vooruitgang in algoritmen voor machinaal leren is het nu mogelijk om tekst of beelden te gebruiken om nieuwe beelden, audio en zelfs video te genereren. Het genereren van video is een bijzondere uitdaging geweest vanwege de complexiteit en de structuur van video-inhoud. Met de invoering van Gen-1 zijn we echter een stap dichter bij het bereiken van dit doel.

 

 

Gen-1 is een videogeneratiemodel dat nieuwe video’s kan synthetiseren door de compositie en stijl van een afbeelding of tekstaanleiding toe te passen op de structuur van uw bronvideo. Het is alsof je iets nieuws filmt zonder iets te filmen. Deze baanbrekende technologie brengt de magie terug in het maken van films door gebruikers in staat te stellen elke video om te zetten in een meeslepend stuk beeldmateriaal.

 

Geen lichten. Geen camera’s. Alle actie.

Er zijn vijf verschillende werkingsmodi beschikbaar bij Gen-1. De eerste modus is Stylization, waarmee gebruikers de stijl van elke afbeelding of prompt kunnen overbrengen naar elk frame van hun video. Deze modus is ideaal voor het maken van video’s met een specifieke esthetiek of stemming.

 

GEN 1 001 - Christan-kromme-Speaker-Futurist

De tweede modus is Storyboard, waarmee mockups worden omgezet in volledig gestileerde en geanimeerde renders. Deze modus is perfect voor het maken van geanimeerde uitlegvideo’s of visuals voor marketingcampagnes.

 

De derde modus is Mask, waarmee gebruikers onderwerpen in hun video kunnen isoleren en wijzigen met eenvoudige tekstaanwijzingen. Deze modus helpt bij het maken van video’s met aangepaste berichten of het wijzigen van bestaand beeldmateriaal voor komische effecten.

 

 

De vierde modus is Render, die niet-getextureerde renders omzet in realistische outputs door een invoerafbeelding of prompt toe te passen. Deze modus is ideaal voor het maken van realistische animaties voor productdemonstraties of architecturale visualisaties.

 

 

Tot slot is er Customization, dat de volledige kracht van Gen-1 ontketent door gebruikers in staat te stellen het model aan te passen voor nog getrouwere resultaten. Met maatwerk kunnen gebruikers de parameters van het model nauwkeurig afstellen om de gewenste output te bereiken. Deze stand is ideaal voor gevorderde gebruikers die de best mogelijke resultaten willen bereiken met Gen-1.

 

 

Gen-1 is de nieuwe standaard voor het genereren van video. Op basis van gebruikersstudies krijgen de resultaten van Gen-1 de voorkeur boven bestaande methoden voor vertaling van beeld naar beeld en van video naar video. Dat komt door de grote verscheidenheid aan functies en mogelijkheden van Gen-1, waardoor het een veelzijdig en krachtig instrument is voor het genereren van hoogwaardige video’s.

 

Het genereren van video is echter een uitdaging en er moeten verschillende uitdagingen worden overwonnen. Een van de belangrijkste uitdagingen is het conflict tussen door de gebruiker geleverde inhoudsbewerkingen en structuurrepresentaties. Een onvoldoende ontkoppeling tussen beide aspecten kan leiden tot onbevredigende resultaten. Om deze uitdaging te overwinnen hebben de makers van Gen-1 een structuur- en inhoudsgestuurd videoverspreidingsmodel ontwikkeld dat video’s bewerkt op basis van visuele of tekstuele beschrijvingen van de gewenste output.

 

De makers van Gen-1 hebben ook een nieuwe geleidingsmethode ontwikkeld die een nauwkeurige controle van de temporele consistentie mogelijk maakt. Dit is een essentiële functie die ervoor zorgt dat de gegenereerde video consistent en vloeiend is. Het model wordt gezamenlijk getraind op beelden en video’s, wat extra controle biedt over de output.

 

De resultaten van de experimenten met Gen-1 zijn indrukwekkend en tonen een fijnmazige controle over de uitvoerkenmerken, aanpassing op basis van enkele referentiebeelden en een sterke voorkeur van de gebruiker voor de resultaten van het model. De mogelijkheid om video’s te maken met specifieke stijlen, boodschappen of visuele effecten zonder dat daarvoor dure filmapparatuur of software nodig is, is een game-changer voor makers van inhoud en marketeers.

 

Gen-1 is een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van generatieve AI. Het gebruik van bestaande video’s en woorden om nieuwe video’s te genereren uit bestaande video’s opent mogelijkheden voor creatieve professionals. Met het gebruik van Gen-1 is het nu mogelijk om voor iedereen video’s van hoge kwaliteit te maken.


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.