Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Google AI ontwikkelt een taalmodel om kwantitatieve redeneerproblemen op te lossen: Minerva

Google AI ontwikkelt een taalmodel om kwantitatieve redeneerproblemen op te lossen: Minerva

 

Go Digital

Wat is er gebeurd? Google AI heeft een nieuw diep lerend taalmodel ontwikkeld, Minerva genaamd, dat wiskundige kwantitatieve problemen zou kunnen oplossen door stapsgewijs te redeneren. In het onlangs gepubliceerde artikel over Minerva hebben onderzoekers de ontwikkeling van dit deep learning-model toegelicht. Zij bereikten een state-of-the-art oplossing door een deep learning model te trainen op een grote trainingsdataset die kwantitatieve redeneringen met symbolische uitdrukkingen bevat. Het laatste model, Minerva, kon kwantitatieve wiskundige problemen oplossen op bèta-technische redeneertaken.

 

Stay Human

Waarom is dit belangrijk? En wat zullen de gevolgen zijn voor de mensen en onze samenleving? Naarmate de digitalisering voortschrijdt, neemt de vraag naar machines die kunnen denken en redeneren als mensen toe. Hier komt kunstmatige intelligentie (AI) om de hoek kijken – googelen op “Hoe doe ik X” zal binnenkort tot het verleden behoren. Met Minerva heeft Google een AI-model gecreëerd dat niet alleen tekst kan lezen en begrijpen, maar ook kwantitatieve problemen kan oplossen door ze op te splitsen in eenvoudigere stappen, net als mensen. Hoewel dit nog in het beginstadium verkeert, zijn de potentiële toepassingen van Minerva verstrekkend en kunnen zij een belangrijke impact hebben op de samenleving, met name op het gebied van onderwijs. Zo kan Minerva bijvoorbeeld worden gebruikt om gepersonaliseerde leerprogramma’s voor studenten te ontwikkelen of om intelligente mentorsystemen te creëren.

 

Wat is het volgende?

De volgende stap voor Google is het testen van Minerva op een breder scala van probleemtypes en domeinen. Zij zijn ook van plan het model open te stellen, zodat andere onderzoekers op hun werk kunnen voortbouwen. We kunnen in de nabije toekomst meer ontwikkelingen verwachten op het gebied van AI-ondersteund onderwijs – dus watch this space!

 

Denkt u dat Minerva in staat zal zijn om menselijke leraren te vervangen? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!


Auteur: Christian Kromme

Voor het eerst verschenen op: Disruptive Inspiration Daily

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.