Google heeft aangekondigd dat het Raxium heeft gekocht, een bedrijf dat de afgelopen vijf jaar single-panel MicroLED-displaytechnologieën heeft ontwikkeld. Volgens de zoekgigant zullen de technologieën die Raxium heeft ontwikkeld, worden gebruikt in next-gen technologie en bieden zij “geminiaturiseerde, kosteneffectieve en energie-efficiënte displays met hoge resolutie”. Deze stap van Google wijst op de intentie van het bedrijf om de prille maar groeiende markt van 3D-lichtveldschermen voor MicroLED-schermen te betreden.
Volgens enkele belangrijke feiten van de Raxium-website zijn de technologieën 300x kleiner, 1000x helderder en verbruiken ze 50% minder stroom dan de concurrentie. Het bedrijf zegt ook dat zijn MicroLED-technologie een geheel nieuwe klasse van kleinere en krachtigere displayproducten mogelijk zal maken, zoals augmented en virtual reality micro-displays en op levensgrote panelen gebaseerde lichtveldarrays. Met lichtveld-arrays zouden gebruikers levensechte hologrammen en driedimensionale beelden en video’s kunnen ervaren zonder dat zij een bril nodig hebben.
3D-schermen zonder de noodzaak van een dure zware bril of omvangrijke brillen hebben een enorm potentieel om digitale ervaringen boeiender en meeslepender te maken. De mogelijkheid om driedimensionale beelden te zien zonder enige vorm van bril zal een breder scala van gebruikers mogelijk maken, alsmede nieuwe toepassingen op gebieden zoals spelletjes, amusement en onderwijs.
De technologie van Raxium heeft het potentieel om de manier waarop we omgaan met digitale inhoud voor altijd te veranderen. Met hun kleine afmetingen, hoge helderheid en laag stroomverbruik zijn microLED-schermen klaar om de markt te veroveren voor displays in een breed scala van toepassingen. De overname van Raxium door Google geeft de zoekgigant een streepje voor in de race om deze technologie te ontwikkelen en op de markt te brengen. Alleen de tijd zal leren of deze weddenschap loont voor Google, maar ik denk dat het een veilige gok is dat deze technologie in de komende jaren groot zal zijn.
Dus wat denk je? Is Google’s overname van Raxium een slimme zet? Laat ons weten wat je denkt in de commentaren!
Auteur: Christian Kromme
Voor Dagelijkse Disruptieve Inspiratie
Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.
Formaat:
Stelt u zich eens voor dat u met slechts 10-15 collega-managers op een toplocatie zit en dat u duidelijkheid krijgt over de impact van AI op uw branche, terwijl u geniet van een voortreffelijke lunch of diner ervaring. Dit zijn niet zomaar sessies, het zijn transformatieve momenten die de toekomst van uw organisatie vorm zullen geven.
Robotica en AI zullen ons in staat stellen te reizen in duurzame, autonome voertuigen die zelfs door de meest complexe omgevingen kunnen navigeren. En dankzij mobility-as-a-service providers zullen we ons nooit meer zorgen hoeven te maken over parkeer-, onderhouds- of brandstofkosten.
In de toekomst zullen 3D-printing en generatief design het mogelijk maken producten op een meer gedecentraliseerde manier te ontwerpen, en zal de productie dichter bij de klant en volledig on-demand plaatsvinden. 3D-printtechnologie zal ook meer maatwerk en personalisering van producten mogelijk maken.
De landbouwsector is rijp voor disruptie. Robotica, AI en IoT zijn allemaal technologieën die het potentieel hebben om de manier waarop we voedsel verbouwen radicaal te veranderen. In combinatie met verticale landbouw zouden deze technologieën de efficiëntie en kwaliteit van landbouwproducten kunnen verhogen.
Een op de mens gerichte samenleving is een samenleving waarin de mens op de eerste plaats komt en waarin technologie wordt gebruikt om mensen te verenigen en mondig te maken. Het is een samenleving die biologisch leven en waardigheid boven alles stelt. Het is een samenleving die het belang van menselijke relaties erkent en ernaar streeft deze te versterken.
Het is moeilijk te geloven, maar de manier waarop we producten ervaren en kopen is aan het veranderen. Met de komst van opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie (Ai) en augmented reality (AR) en 3D-printing, smelten e-commerce en traditionele retail samen tot één ervaring.
Onderwerp:
De boekhoud- en financiële sector staat aan de vooravond van een enorme disruptie. Met de opkomst van kunstmatige intelligentie, intelligente blockchaincontracten en DEFI staan traditionele boekhoud- en financiële processen op het punt vervangen te worden door efficiëntere en veiligere methoden.
Onderwerp:
Het is moeilijk te geloven, maar de manier waarop we producten ervaren en kopen is aan het veranderen. Met de komst van opkomende technologieën zoals kunstmatige intelligentie (Ai) en augmented reality (AR) en 3D-printing, smelten e-commerce en traditionele retail samen tot één ervaring.
Onderwerp:
De toekomst van de gezondheidszorg is hier. Nieuwe technologieën zoals AI, IoT, big data en slimme sensoren maken het mogelijk om de CEO van je eigen gezondheid te worden. Stel je voor dat je telefoon naar je stem kan luisteren en AI-algoritmes kleine nuances in de toon van je stem kunnen detecteren die duiden op specifieke ziekten.