Menu
Would you like to get notifications from Christian?
Christian Kromme

Disruptive Inspiration Daily

Google heeft Raxium gekocht, een bedrijf dat 3D-schermen bouwt zonder de noodzaak van zware AR brillen

Google heeft Raxium gekocht, een bedrijf dat 3D-schermen bouwt zonder de noodzaak van zware brillen of omvangrijke brillen

 

Wat is er gebeurd?

Google heeft aangekondigd dat het Raxium heeft gekocht, een bedrijf dat de afgelopen vijf jaar single-panel MicroLED-displaytechnologieën heeft ontwikkeld. Volgens de zoekgigant zullen de technologieën die Raxium heeft ontwikkeld, worden gebruikt in next-gen technologie en bieden zij “geminiaturiseerde, kosteneffectieve en energie-efficiënte displays met hoge resolutie”. Deze stap van Google wijst op de intentie van het bedrijf om de prille maar groeiende markt van 3D-lichtveldschermen voor MicroLED-schermen te betreden.

 

Volgens enkele belangrijke feiten van de Raxium-website zijn de technologieën 300x kleiner, 1000x helderder en verbruiken ze 50% minder stroom dan de concurrentie. Het bedrijf zegt ook dat zijn MicroLED-technologie een geheel nieuwe klasse van kleinere en krachtigere displayproducten mogelijk zal maken, zoals augmented en virtual reality micro-displays en op levensgrote panelen gebaseerde lichtveldarrays. Met lichtveld-arrays zouden gebruikers levensechte hologrammen en driedimensionale beelden en video’s kunnen ervaren zonder dat zij een bril nodig hebben.

 

 lightfield-technology-display-christan-kromme-speaker-futurist

Waarom is dit belangrijk?

3D-schermen zonder de noodzaak van een dure zware bril of omvangrijke brillen hebben een enorm potentieel om digitale ervaringen boeiender en meeslepender te maken. De mogelijkheid om driedimensionale beelden te zien zonder enige vorm van bril zal een breder scala van gebruikers mogelijk maken, alsmede nieuwe toepassingen op gebieden zoals spelletjes, amusement en onderwijs.

 

Wat is het volgende?

De technologie van Raxium heeft het potentieel om de manier waarop we omgaan met digitale inhoud voor altijd te veranderen. Met hun kleine afmetingen, hoge helderheid en laag stroomverbruik zijn microLED-schermen klaar om de markt te veroveren voor displays in een breed scala van toepassingen. De overname van Raxium door Google geeft de zoekgigant een streepje voor in de race om deze technologie te ontwikkelen en op de markt te brengen. Alleen de tijd zal leren of deze weddenschap loont voor Google, maar ik denk dat het een veilige gok is dat deze technologie in de komende jaren groot zal zijn.

Dus wat denk je? Is Google’s overname van Raxium een slimme zet? Laat ons weten wat je denkt in de commentaren!


Auteur: Christian Kromme

Voor Dagelijkse Disruptieve Inspiratie

Keynotes op maat en afgestemd op uw branche?

 

Christian is een futurist en trendwatcher die spreekt over de impact van exponentiële technologieën zoals AI op organisaties, mensen en talenten. Christian stemt zijn presentaties af op de specifieke branches en behoeften van uw publiek.

Sluiten

Vraag een offerte aan

We reageren zo snel als mogelijk op uw aanvraag.

  • Kies een Keynote *
  • Keynote Bundel (Optioneel)
  • Datum *
    DD dash MM dash JJJJ
  • Tijdslot Keynote *
  • Persoonlijke informatie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sluiten

Download je gratis e-boek

  • Download gratis de e-book versie van Humanification. Laat je e-mailadres achter en we sturen je direct het e-book per mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.